Fotbal: Messi va juca pentru Argentina atât timp cât poate ajuta echipa

Starul argentinian Lionel Messi, autor al unui hat-trick în meciul de marţi cu Bolivia (6-0), în preliminariile CM 2026, a declarat că nu şi-a fixat o dată sau un termen limită pentru retragerea lui şi va juca atât timp cât îşi poate ajuta naţionala, scrie Xinhua.

Messi, 37 ani, a marcat a zecea sa triplă pentru Argentina şi a oferit şi două pase decisive într-un spectacol memorabil pe Estadio Monumental din Buenos Aires.

”Este foarte frumos să vin aici, să simt afecţiunea oamenilor, este emoţionant când îmi strigă numele, a spus Messi după meci. Cu toţii ne bucurăm de această perioadă pe care o trăim şi de legătura cu oamenii. Ne place să fim aici, să jucăm în Argentina cu toţi aceşti oameni şi fericiţi de toate acestea şi de victorie”.

Întrebat cât mai intenţionează să joace, Messi a răspuns că nu ia încă în calcul o retragere: ”Adevărul este că nu am stabilit o dată sau un termen limită, vreau doar să mă bucur de toate acestea. Sunt încântat să fiu aici şi să simt afecţiunea oamenilor pentru că ştiu că acestea ar putea fi ultimele meciuri. Asta este ceea ce mă motivează, să mă bucur, să fiu fericit acolo unde sunt, să fiu alături de colegii mei. În ciuda vârstei mele când sunt aici, se pare că sunt un copil din cauza lucrurilor stupide pe care le fac pentru că mă simt confortabil acum. Atâta timp cât voi vedea că mă simt bine şi că pot continua să ajut echipa, aşa cum intenţionez, voi continua să mă bucur de asta.”

Selecţionerul Argentinei Lionel Scaloni a dezvăluit după meci că l-a îndemnat pe Messi să continue să joace cât mai mult timp posibil: ”La un moment dat (în timpul meciului de marţi) m-am aşezat lângă (antrenorul secund) Pablo Aimar şi i-am spus: ‘Este minunat’. Mă bucur de asta, că pot să stau pe banca de rezerve şi să văd lucrurile pe care le face şi că echipa lui îl sprijină. El (Messi) nu încetează să ne surprindă. Să-l lăsam să joace până nu mai poate continua, este singurul lucru pe care îl cer pentru că este o plăcere să-l văd şi să-l am pe un teren de fotbal”.

Argentina, campioana mondială en titre, este liderul la zi în grupa unică a CONMEBOL, cu 22 puncte, urmată de Columbia 19, Uruguay şi Brazilia cu câte 16 puncte.
AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Preţul aurului a atins miercuri un maxim istoric, de 393,9593 lei/gram; leul s -a depreciat faţă de principalele valute

Nicolae Ciucă spune că nu va mai participa la nicio şedinţă a coaliţiei: Staful tehnic al PNL va discuta orice subiect legat de cererea de plată numărul 3 / Despre scăderea pragului la IMM-uri: Trebuie să cumpănim, să vedem de unde pierdem mai mult