Scandal în PSD, după ce Marcel Ciolacu s-a simțit ‘tăvălit’ din cauza unui candidat incompatibil: A fost ‘azvârlit’ din lista de parlamentare

 

Marcel Ciolacu a aflat de la presa locală de faptul că afaceristul și consilierul județean PSD Cristian Stanciu are probleme de incompatibilitate, descoperite de Agenția Națională de Integritate (ANI), dar și că este cercetat pentru diplomele false emise de Fundația Ecologică Green (FEG), pe care o deține.

Reporterii BZI l-au întrebat pe liderul PSD Marcel Ciolacu de ce a permis ca pe listele pentru Camera Deputaților, pe poziția 4, să fie Cristian Stanciu, un controversat afacerist, cercetat pentru diplomele false de la Fundația Ecologică Green, pe care o deține, dar și mai important, declarat incompatibil de ANI.

Ciolacu: Nu am venit totuși să mă luați la tăvăleală

„Îmi cer scuze, îl am aici pe domnul președinte de organizație (n.r. – Bogdan Cojocaru). Nu cunosc detaliile, iertați-mă, sunt sute. Nu am venit totuși să mă luați la tăvăleală când nu e cazul. Domnul Stanciu, dacă este incompatibil, nu sunt procuror, eu sunt președintele Partidului, nu stau să îi urmăresc. Este o echipă tehnică care urmărește. Ce vă spun cu certitudine, mâine (marți, 15 octombrie 2024) am un Consiliu Politic Național și vă anunț oficial: o să cer colegilor mei ca niciun candidat, pe listele Partidului Social Democrat, să nu fie dacă este trimis în judecată. Nu, dacă are o sentință în prima instanță. Și veți vedea că niciun candidat, pe listele PSD, nu va fi dacă este trimis în judecată, într-o cauză penală”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Potrivit unor surse locale, după vizita din data de 14 octombrie, de pe șantierul Spitalului Regional de Urgență din Iași, Ciolacu l-a luat la întrebări pe Cristian Stanciu. Surse din rândul membrilor PSD, care au asistat la discuțiile dintre cei doi, au transmis faptul că acestea au fost tensionate. Marcel Ciolacu a spus că, din cauza lui Stanciu, reporterii BZI „l-au tăvălit” în plină campanie electorală și i-a transmis acestuia că în această situație nu mai poate fi plasat pe listele pentru Camera Deputaților. „Nu avem ce face, nu mai ai cum să participi la parlamentare”, a spus răspicat Ciolacu.

Ieri, 15 octombrie 2024, PSD Iași era programată pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană, dar aceasta a fost anulată. Concret, în locul depunerii candidaturilor a fost întrunită Comisia de Etică a Partidului Social Democrat, unde Cristian Stanciu a fost găsit în incompatibilitate și eliminat, lucru pe care a încercat să îl ascundă de Marcel Ciolacu. Iar în locul acestuia, pe poziția 4, pe listele pentru Camera Deputaților a fost poziționat Silviu Macovei.

 

 

Avocaţa lui Kylian Mbappé denunţă „o campanie de defăimare”

Nicolae Ciucă îl pune la treabă pe Cătălin Predoiu după scandalul de la Piața Unirii: ‘Trebuie foarte clar delimitate responsabilităţile’