Amenzi de aproximativ 290.000 de lei, aplicate de inspectorii de muncă săptămâna trecută, într-un singur județ

Potrivit sursei citate, inspectorii de muncă au efectuat, în perioada 7 – 11 octombrie, 26 de controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost aplicate 25 de contravenţionale în valoare de 288.000 de lei. Pentru neconformităţile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 73 de măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Totodată, în perioada 8 – 11 octombrie, inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au efectuat acţiuni de verificare la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul „Spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană” şi „Activităţi de întreţinere corporală”.

Au fost derulate 12 controale, fiind aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 58.000 de lei şi dispuse 15 măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

Acţiunea, de tip Campanie naţională, a vizat în principal modul în care sunt respectate prevederile legale privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă, precum şi a prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, se mai menţionează în comunicat

Nicolae Ciucă îl pune la treabă pe Cătălin Predoiu după scandalul de la Piața Unirii: ‘Trebuie foarte clar delimitate responsabilităţile’

VIDEO A aruncat în haos tot orașul, după ce și-a parcat mașina pe linia de tramvai: ‘A venit în pijamale și râdea’