Iga Swiatek l-a cooptat în echipa sa pe Wim Fissette, fostul antrenor al lui Osaka şi Halep

Liderul WTA Iga Swiatek l-a cooptat în echipa sa pe belgianul Wim Fissette, fost antrenor al unor jucătoare de top precum Naomi Osaka, Kim Clijsters, Victoria Azarenka, dar şi Simona Halep, a anunţat joi sportiva poloneză în vârstă de 23 de ani.

În această lună, cvadrupla campioană de Grand Slam s-a despărţit de antrenorul său Tomasz Wiktorowski, după o colaborare de trei ani.

„Sunt bucuroasă să anunţ că Wim Fissette se alătură echipei noastre”, a declarat Swiatek pe platforma de social media X.  „După cum ştiţi, mă pregătesc pentru Turneul Campioanelor, dar perspectiva mea este, ca întotdeauna, pe termen lung, nu pe termen scurt. Am spus de multe ori că pentru mine cariera mea este un maraton, nu un sprint şi lucrez, operez şi iau decizii cu această abordare. Vreau să spun că sunt foarte încântată şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu Wim. El pare să aibă o atitudine grozavă, o viziune şi o experienţă uriaşă la un nivel foarte înalt al tenisului. Întotdeauna este esenţial să încercăm să ne cunoaştem mai bine, dar am început bine şi abia aştept să joc în curând.”

Fissette a antrenat-o pe Simona Halep în urmă cu zece ani.

 

Fotografa şi activista Nan Goldin, printre cei 200 de activişti evrei arestaţi la protestul pentru Palestina din New York/ VIDEO

Lucrările la A0: Ce progrese au fost făcute și când putem circula pe ea