Principele Radu: Mica familie Invictus – exemplu excepţional pentru marea familie care este naţiunea

Mica familie Invictus este un exemplu excepţional pentru marea familie care este naţiunea, a declarat Principele Radu la ceremonia organizată, joi, la Palatul Elisabeta, cu prilejul predării ştafetei alergătorilor în numele Majestăţii Sa Margareta, Custodele Coroanei.

„Invictus nu este o punere împreună a unor oameni care doresc să facă sport, sau să respecte istoria. Cred că e vorba de o familie în creştere, care, ca orice familie, este legată prin încredere, prin afecţiune şi prin respect reciproc. Doar că această mică familie este un exemplu excepţional pentru marea familie care este naţiunea. Şi ce zi mai frumoasă puteau găsi voluntarii Invictus şi membrii Corpului Militar care poartă cu mândrie acest nume decât 25 octombrie, ziua în care veţi ajunge la Carei şi veţi spune din nou românilor – unii dintre ei vor auzi pentru prima oară, fiindcă în fiecare an se nasc români – despre această importantă zi din istoria noastră, ziua în care Armata României este sărbătorită de naţiunea română şi ziua în care suveranul nostru s-a născut acum 103 ani. Îi păstrăm memoria lui, pentru că el, până a trecut la Domnul, a reprezentat, probabil, cea mai frumoasă imagine posibilă a unui român al zilelor noastre”, a spus Principele Radu.

El a apreciat exemplul de a onora memoria înaintaşilor, perpetuat peste ani de Voluntarii Invictus.

„Ştiu că în fiecare an faceţi acest mare efort, pentru a da un exemplu. Şi nu pot să nu remarc cât de mult a însemnat faptul că aţi avut râvnă şi că exemplul acesta a fost perpetuat peste ani, cât de mare lucru este că acum toate comunităţile locale pe unde treceţi vă stau alături şi toată lumea ştie când Invictus trece pe acolo, pentru ca să onoreze memoria înaintaşilor, pentru a aduce respectul lor celor care se sacrifică astăzi pentru libertatea noastră şi pentru cei nenăscuţi încă ce vor afla mâine sau poimâine despre demersul dumneavoastră atât de frumos şi de patriotic”, le-a transmis Principele participanţilor la ştafetă.

ASR Radu a evidenţiat importanţa demersului Voluntarilor Invictus „într-un moment dificil pentru generaţia noastră de români, care, pentru prima oară în viaţă, am avut de-a face cu ororile unui război aproape de graniţa noastră”.

„Cu fiecare kilometru pe care îl vom parcurge, vom duce cu noi nu numai dorinţa de a reuşi, ci şi spiritul Invictus, care străluceşte din inimă în inimă. Fiecare dintre noi poartă în suflet recunoştinţa pentru sacrificiul necondiţionat oferit de cei care ne apără familia noastră, România. Dăruind, vom dobândi o societate unită şi puternică”, a spus Cosmin Popa, reprezentantul Voluntarilor Invictus.

Ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, Ştafeta Veteranilor Invictus este un eveniment organizat anual, la nivel naţional, de către Asociaţia Voluntarilor Invictus, cu scopul de a promova eroii de ieri şi de astăzi prin intermediul sportului.

Peste 1.000 de voluntari Invictus, civili şi militari din întregul Sistem Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, purtători ai ştafetei, alergători şi ciclişti, vor parcurge mai bine de 3.500 de kilometri, pe trei trasee – albastru, galben şi roşu. Cel mai important moment va avea loc de Ziua Armatei, pe 25 octombrie, la Carei, unde Ştafeta Veteranilor Invictus va prezenta simbolic onorul tuturor eroilor.

Voluntarii Invictus sunt sprijiniţi, ca în fiecare an, de către autorităţile centrale şi locale, printre care Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne. Pe întregul traseu, participanţii vor fi însoţiţi de echipaje de poliţie militară.

Asociaţia Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al ASR Principelui Radu. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Ciolacu, despre luarea deciziilor în coaliţie: Se comunică prin secretarii generali sau putem prin telepatie

Şefa ACEA: Trecerea de la motoarele cu ardere la vehiculele electrice necesită crearea unui lanţ valoric nou în Europa