Washingtonul reacționează vehement la investigația în care Israelul este acuzat că a folosit civili ca scuturi umane

Potrivit cotidianului american, unităţi ale armatei israeliene desfăşurate în cinci oraşe de pe teritoriul palestinian i-au forţat pe civili să îndeplinească sarcini precum căutarea de explozibili sau operaţiuni de cercetare în interiorul tunelurilor Hamas, cu scopul de a proteja soldaţii.

content-image

„Dacă faptele prezentate în acest articol sunt exacte, ele sunt complet inacceptabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat despre această problemă în timpul briefing-ului său cotidian.

„Nimic nu poate justifica folosirea civililor ca scuturi umane. Aceasta ar fi o încălcare nu numai a dreptului umanitar internaţional, ci şi a codului de conduită al armatei israeliene”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt a făcut cunoscut că este în curs de desfăşurare o anchetă în rândul armatei israeliene. „Chiar mai mult decât o anchetă, dacă se constată încălcări, oamenii trebuie să fie traşi la răspundere şi trebuie să fie luate măsuri pentru a se asigura că aceste practici nu se repetă”, a spus el.

New York Times a citat în special un adolescent, pe atunci în vârstă de 17 ani, care a declarat că soldaţi israelieni l-au forţat să meargă încătuşat în faţa lor pentru a căuta explozibili, înainte de a fi eliberat fără a fi aduse acuzaţii împotriva lui.

Statele Unite şi Israelul acuză, la rândul lor, Hamas că a folosit civili în Fâşia Gaza ca scuturi umane.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Premierul Ciolacu, în fața liderilor din industria auto mondială: România va deveni un hub de tehnologie și inovație în Europa de Sud-Est în următorii 10 ani

Vardie (APIA): Suntem în zona cea mai neplăcută a electromobilităţii în Europa,din cauza tăierii fondurilor la „Rabla Plus”