Ministrul Economiei intervine în disputa Ciolacu-Ciucă pe PNRR: ‘Nicio sumă nu este pierdută. Suspendat nu înseamnă pierdut’

„Prima precizare care trebuie făcută este că nicio sumă nu este pierdută. Suspendat nu înseamnă pierdut. Înseamnă că ai timp să vii și să rezolvi temele rămase din jaloanele respective, urmând să încasezi banii când vii cu soluțiile pentru chestiunile în cauză”.

El a vorbit și despre activitatea ministrului Adrian Câciu de la Investiții și Proiecte Europene.

„Ministrul Câciu este destul modest și nu spune un lucru la care probabil puțini români se gândeau înainte de a prelua  domnul Câciu  mandatul. Faptul că vechiul cadru financiar multianual, care s-a încheiat, avem absorbție de 100%. Banii ăștia au venit în economia românească”.

Ministrul Radu Oprea dezvăluie că a avut ocazia să meargă într-o grupă de negociere pe măsurile fiscale când PSD era în discuții cu PNL și spune că a găsit în minister soluția pentru reducerea pragului de impozitare unde este și pragul de trecere la plătitori de impozit pe profit.

„Lucru cu care noi nu am fost de acord. Și atunci, țineți minte că au fost foarte multe discuții de la 1 milion de euro s-a ajuns la 500.000 euro. Ne-am luptat mult ca să menținem acest prag. Și este o discuție care trebuie făcută în coaliție pentru că este o decizie politică”.

Ciucă și Ciolacu nu mai discută despre PNRR

Ministrul crede după opinia sa personală că este ideal pentru economia românească actuală, cu microîntreprinderile mici și mijlocii, să fie menținut pragul la 500.000.

„Repet acest lucru în baza analizelor pe care le am la minister, în măsura în care Ministerul Finanțelor Publice ne întreabă despre acest lucru, putem veni să explicăm de ce este benefic pentru România să menținem, cu riscul de a diminua anumite sume pe care le încasăm ,pentru că de fapt vom câștiga. Microîntreprinderile mici și mijlocii rămân și activează pe piață, avem locuri de muncă. Este un impact care ar trebui să fie atenuat”.

Premierul Marcel Ciolacu și șeful Senatului Nicolae Ciucă nu mai discută în coaliție decât detalii tehnice.

Nicolae Ciucă spune că decizia este luată și nu mai participă la ședințele de coaliție privind fondurile din PNRR. Marcel Ciolacu a declarat că țara noastră nu va pierde bani din PNRR, însă ,,Dacă am fi avut nişte miniştri mai implicaţi şi care ar fi înţeles că nu mai merge cu şmecheria în 2024, acum n-am fi avut această problemă”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

‘Bomba’ din planul pe care Guvernul vrea să-l trimită la Bruxelles: Dispar stimulentele pentru IT, construcții și agricultură

Problemele economice lovesc și Meta. Se anunță restructurări prin Concedieri la echipe care lucrează pentru proiecte mari