Radu Hanga: Ne bazăm pe parteneriatul cu statul român; avem un obiectiv comun, dezvoltarea economiei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se bazează pe parteneriatul cu statul român, pornind de la ideea că există un obiectiv comun, acela de dezvoltare a economiei româneşti, a declarat, joi, Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, la deschidere oficială pentru listarea unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis.

„Ne place să spunem că suntem un partener important al statului. Ne bazăm pe parteneriatul cu statul român pornind de la ideea că avem un obiectiv comun, dezvoltarea economiei româneşti. Economia românească este cea care stă la baza funcţionării statului. Economia românească este şi cea care stă la baza funcţionării bursei. Până la urmă, noi, ca bursă naţională, ne adresăm în primul rând companiilor care au operaţiuni locale. Ne bucurăm să vedem că această colaborare se dezvoltă. Ne bucurăm să vedem tot mai mult statul utilizând bursa ca un canal de finanţare, ca un canal prin care transmite mesajul de transparenţă, nu atunci când statul îşi listează companii. Companiile acestea se deschid, încep să comunice cu investitorii, transmit mesajul că funcţionăm într-un stat care se îndreaptă spre un mediu tot mai transparent de operare”, a spus Radu Hanga, conform AGERPRES.

Preşedintele BVB a menţionat că, la jumătatea anului, erau 202.000 de conturi deschise, tendinţa de creştere fiind de 10.000 de conturi trimestrial.

„La jumătatea anului erau 202.000 de conturi deschise. Dacă ne raportăm la ultimii patru ani, cred că am văzut o creştere de aproape patru ori a numărului de conturi deschise. Vedem acum o rată de creştere de aproximativ 10.000 de conturi trimestrial. Deci, amprenta Bursei de Valori Bucureşti devine tot mai mare. Dacă ne uităm la bursă ca la o scenă – şi ne gândim că valoarea oricărei scene este dată de numărul de persoane din audienţă, de calitatea lor, putem să spunem că valoarea Bursei de Valori Bucureşti creşte. Ne bucurăm că putem să folosim amprenta aceasta pe care o avem pentru a sprijini statul în tot ceea ce facem. Ne referim aici nu doar la finanţare prin emisiunea de titluri de stat, ne referim şi la faptul că Bursa de Valori Bucureşti este platformă de tranzacţionare pentru multe dintre companiile în care statul român este acţionar, la multe dintre ele fiind acţionar majoritar”, a adăugat Hanga.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a organizat joi un eveniment cu ocazia listării unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis, emise de Ministerul Finanţelor.

„Aceasta a fost cea mai mare ofertă publică derulată de Ministerul Finanţelor pentru titlurile de stat Fidelis, investitorii plasând aproape 3,5 miliarde lei în titlurile de stat Fidelis”, au precizat organizatorii.

Oferta publică a Ministerului Finanţelor, desfăşurată în perioada 2 – 11 octombrie 2024, a cuprins cinci emisiuni, două în euro şi trei în lei, dintre care una a fost dedicată donatorilor de sânge.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Faimoasa ciocolată Dubai, amenințată de Ciocolivă: ‘Din prima zi a fost nebunie, vânzările au explodat’

Adina Vălean: Ţintele ambiţioase de mediu pot fi atinse şi fără cămăşi de forţă legislative