Harghita: Trei persoane au fost arestate preventiv în două cazuri de trafic de droguri

Trei persoane au fost arestate preventiv, în urma a cinci percheziţii domiciliare şi a unei acţiuni de prindere în flagrant delict efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Harghita şi procurorii DIICOT, în două cauze penale de trafic de droguri, au informat, joi seara, IPJ Harghita şi DIICOT.

Din cercetările efectuate în prima cauză a reieşit că, pe parcursul anului 2024, un bărbat, de 47 de ani, ar fi iniţiat şi dezvoltat, în curtea unui imobil, din comuna Dârjiu, judeţul Harghita, mai multe culturi de canabis (drog de risc), destinate comercializării.

„La data de 15 octombrie 2024, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, la locuinţele bărbatului, unde au fost descoperite şi ridicate 74 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, iar din interiorul imobilului 11 plante de canabis, o cutie cu alte 11 tulpini uscate, mai multe recipiente conţinând fragmente vegetale, muguri şi seminţe de canabis, obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă”, a transmis IPJ Harghita.

În cel de-al doilea dosar, un tânăr, de 19 ani, a fost prins în flagrant, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce ar fi deţinut asupra sa, în scopul vânzării, aproximativ 100 de grame de substanţă psihoactivă 2MMC, achiziţionate de la un alt tânăr, de 19 de ani.

Ulterior, în urma a trei percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Harghita şi în municipiul Cluj Napoca, au fost descoperite şi ridicate cantităţi de substanţă pulverulentă, obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă.

„La data de 15 octombrie 2024 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus, în cele două cauze penale, reţinerea celor trei persoane, (doi în vârstă de 19 şi unul de 47 de ani), cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe psihoactive”, au precizat sursele citate.

La datele de 15 şi 16 octombrie, judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Harghita au dispus arestarea preventivă a celor trei persoane.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, acţiunile beneficiind de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita. AGERPRES/ (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: IPJ Harghita 

Sursa: www.agerpres.ro

Biletele pentru meciurile cu Kosovo şi Cipru, din Liga Naţiunilor, se pun în vânzare vineri – Tichete cu valoare zero pentru copii

Vaslui: Avocatul lui Nelu Tătaru susţine că nu s-a găsit nimic în cabinetul acestuia la percheziţia DNA