Impact devastator al schimbărilor climatice: 77% din zonele de recif din întreaga lume s-au albit / Motivul acestei situații alarmante

Înălbirea în masă a recifelor de corali din întreaga lume este acum cea mai extinsă înregistrată vreodată, a anunțat Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) pentru Reuters.

77% din zonele de recif de corali ale lumii, din oceanele Atlantic, Pacific și Indian, au fost supuse unui stres termic provocându-le albirea. Anterior, cea mai mare porțiune afectată de încălzire a fost de 66%. Precedentul record a fost stabilit în 2017.

Declanșată de încălzirea apei, albirea are loc atunci când coralii elimină algele colorate cu care conviețuiesc. Fără aceste alge, coralii devin albi și vulnerabili la boli. Un coral alb nu este mort, dar pentru a-și reveni este nevoie de răcirea apei.

Cercetătorii estimează că cel puțin 14% dintre coralii din lume au murit în ultimele două evenimente globale de albire.

Ca răspuns la ultimele evoluții, oamenii de știință au convocat o sesiune specială în Columbia, la sfârșitul lunii. Liderii mondiali vor discuta strategii pentru a preveni dispariția coralilor, inclusiv prin finanțări suplimentare.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Incendiul de la apartamentul din Năvodari, stins – Cauza, o oală uitată pe aragaz de un bărbat de 94 de ani

ALEGERI PREZIDENŢIALE ŞI REFERENDUM ÎN MOLDOVA. Diaspora poate înclina balanţa. Unde se poate vota în România