O singură cauză a provocat moartea a trei sferturi dintre soldații ruși aflați pe front în Ucraina

Aceste constatări, raportate de canalul de știri rusesc independent Vyorstka, citat de newsweek.com, au arătat că 74,5 % dintre decese au fost cauzate de explozii, aceasta fiind principala cauză. Publicația rusească a prezentat, într-un tabel, cauzele de deces, în procente.

Pe locul al doilea, cu 14,7 %, apar decesele cauzate de răni provocate de arme de calibru mic, marea majoritate (83,7 %) fiind cauzate de răni unice.

Puțin peste patru procente dintre decese au fost provocate de leziunile termice și cam același procent, de traumatismele contondente. Alte cauze de deces au fost rănile prin înjunghiere, asfixia, înecul, otrăvirea și afecțiuni precum insuficiența cardiacă.

Vyorstka a precizat că rezultatele nu menționează în mod direct războiul din Ucraina, dar cercetătorii scriu despre rănile provocate de rachetele M30A1, folosite de sistemul HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) furnizat de SUA, pe care forțele ucrainene le utilizează pentru a combate agresiunea rusă.

Potrivit autorilor raportului, aceste arme se numără printre cele a căror putere distructivă a crescut ratele de mortalitate din cauza capacității lor de a provoca leziuni combinate, în care sunt afectate mai multe organe.

content-image

Raportul a fost publicat în contextul în care cea mai recentă estimare a Ucrainei (făcută joi) cu privire la pierderile suferite în ziua precedentă de trupele ruse în Ucraina a ajuns la 1.420, iar numărul total de victime (care include atât morți, cât și răniți) a ajuns la 674 270 de la începutul războiului.

Potrivit Kievului, pierderile în rândul trupelor ruse au crescut semnificativ în ultimele două luni. Ministerul britanic al Apărării a arătat că numărul mediu zilnic de victime în rândul soldaților ruși a ajuns la 1.271 în septembrie, pe fondul luptelor grele de pe mai multe fronturi.

Tot potrivit estimărilor Regatului Unit, Rusia a suferit pierderi de aproximativ 550.000 de oameni, iar media ar urma să fie de 1.000 pe zi sau mai mult în lunile de iarnă.

Rusia nu și-a mai actualizat pierderile de trupe din septembrie 2022, când a declarat că au murit puțin sub 6 000 de oameni, însă nici Ucraina nu furnizează informații actualizate cu privire la pierderile sale de trupe.

Wall Street Journal (WSJ) a raportat, luna trecută, citând informații și surse nedivulgate, că aproximativ un milion de ucraineni și ruși au fost uciși sau răniți, majoritatea soldați, cifrele incluzând și civili prinși în ostilitățile declanșate de Moscova.

 

Şefa FMI avertizează guvernele: ‘Nu este încă timpul să sărbătorim’

Creştere de peste 11% a acţiunilor TSMC, furnizor al Apple şi Nvidia, joi, în urma publicării rezultatelor sale financiare trimestriale