Cercetătorii au creat o plantă artificială vie: este incredibil ce poate să facă

În acest moment, planta este, din punct de vedere tehnic, o probă de concept. Aceasta este compusă din cinci frunze artificiale care pot nu numai să genereze oxigen curat și să elimine CO2 din aer, dar și să genereze electricitate capabilă să alimenteze un bec. În plus, planta elimină CO2 din aer la o rată mult mai eficientă decât plantele naturale.

Planta de purificare a aerului ar putea deveni o modalitate viabilă de a ajuta la purificarea aerului din interiorul clădirilor, deoarece mijloacele tradiționale de eliminare a CO2 din aer au devenit mult mai puțin eficiente, deoarece sistemele de ventilație extrag acum CO2 și din exterior, unde nivelurile de CO2 din exterior au continuat să crească din cauza încălzirii globale.

content-image

Cercetătorii susțin că aceste plante sunt capabile să realizeze fotosinteza folosind lumina din interior – un lucru cu care se luptă plantele naturale. Mai mult, ei au reușit să obțină o reducere cu 90 % a nivelului de CO2 din interior – nivelurile scăzând de la 5 000 la 500 ppm – ceea ce depășește reducerea obișnuită de 10 % observată la plantele care cresc natural.

Desigur, acesta este un avantaj imens pentru birourile din interior, unde reducerea emisiilor de CO2 este dificilă. Dacă aceste plante de purificare a aerului continuă să fie atât de promițătoare, probabil că vom vedea mai multe opțiuni extinse în lunile și anii următori. Având în vedere criza actuală a schimbărilor climatice, este întotdeauna bine să avem mai multe modalități de a contribui la atenuarea acestor probleme.

Nu este nici prima dată când vedem cercetători care folosesc fotosinteza artificială pentru a genera electricitate. Unii cred că aceasta ar putea duce la o opțiune revoluționară pentru energie nelimitată, deși nu am văzut încă o dezvoltare viabilă în acest sens. Totuși, utilizarea plantelor artificiale și a plantelor de interior modificate genetic pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2 ar putea foarte bine să schimbe regulile jocului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Începe Festivalul Naţional de Teatru – 31 de spectacole din ţară şi cinci producţii invitate din străinătate

Horoscopul zilei de 19 octombrie 2024. Taurii au probleme din cauza stresului. Află ce se întâmplă cu zodia ta