Cum îi descrie Lasconi pe rivali: Ciucă – executant şi egal Iohannis. Ca să răspundă la unele întrebări, are nevoie să dea un telefon/Geoană – Vântu. Ciolacu – Hayssam. Simion şi Şoşoacă – Moscova /Despre Iohannis: Nu am chimie cu fostul inspector şcolar

Elena Lasconi, candidat USR la alegerile prezidenţiale, a fost invitată, într-un interviu pentru Prima TV, să-i caracterizeze pe candidaţii la alegerile prezidenţiale folosind un singur cuvânt. Astfel, Elena Lasconi a avut următoarele alegeri: Mircea Geoană – Vântu; Nicolae Ciucă – egal Iohannis; Ciolacu – Hayssam; George Simion şi Diana Şoşoacă – Moscova. De asemenea, Lasconi susţine că l-a cunoscut pe preşedintele Klaus Iohannis, însă nu a avut ”chimie” cu actualul şef de stat.

 

 

Insider politic: Pe Klaus Iohannis l-aţi cunoscut?
Elena Lasconi: Da, dar nu am stat la poveşti cu el, pentru că nu avem chimie. Nu am chimie cu fostul inspector şcolar Klaus Iohannis. L-am cunoscut ca jurnalist, la primul tur (al alegerilor prezidenţiale din 2014 – n.r.). Sunt oameni cu care simţi că nu ai ce să vorbeşti. Sunt oameni care stau în faţa ta şi îţi face plăcere să vorbeşti cu ei, cu alţii nu ai ce să vorbeşti. 
 
Insider politic: Cu Nicolae Ciucă aţi avut chimie? 
Elena Lasconi: Nu, are profilul de om care execută. Ca să răspundă la unele întrebări, cred că are nevoie să dea un telefon. Sună un prieten! 
 
Insider politic: Deci executant, într-un singur cuvânt. 
Elena Lasconi: Da. Şi egal Iohannis. 
 
Insider politic: Pe Mircea Geoană cum l-aţi descrie? Tot într-un singur cuvânt. 
Elena Lasconi: Vântu. 
 
Insider politic: Pe domnul Ciolacu?
Elena Lasconi: Hayssam. 
 
Insider politic: Ciolacu zice că a vânat acum 25 de ani cu Hayssam.
Elena Lasconi: El se dezice de toţi prietenii lui. Şi în urmă cu trei ani, când a numit-o pe doamna Vicol şefă la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, era tot prea tânăr. Nu-şi aminteşte, nu are nicio legătură cu Nordis, cu nimeni. 
 
Insider politic: Pe George Simion?

Elena Lasconi: Moscova. 
 
Insider politic: Atunci Diana Şoşoacă ce mai e?
Elena Lasconi: Moscova. Care a fost înlăturată ca să-l avantajeze (pe George Simion – n.r.).

Într-un interviu pentru Prima TV,

Lasconi: Eu nu i-am luat apărarea Dianei Şoşoacă, eu am luat apărarea democraţiei. Sunt uimită că nu am avut oameni în stradă. Dacă e cineva care să amendeze un candidat, acela este poporul, prin vot – VIDEO

Franţa este deschisă pentru o invitare imediată a Ucrainei în NATO, dar spune că sunt necesare mai multe discuţii