Atac rusesc masiv asupra Harkovului: bombardamentele au provocat victime și au lăsat orașul ucrainean în beznă

Aceste bombardamente intervin în timp ce autorităţile ucrainene se tem de începerea unei noi campanii ruse de atacuri împotriva infrastructurii energetice civile a ţării, cum a fost în iarna anilor 2022 şi 2023, un mijloc folosit atunci de Moscova pentru a scufunda milioane de ucraineni în frig întuneric, şi a pune astfel presiune pe Kiev.

„În jurul orei 22.00 (19.00 GMT), ruşii au bombardat trei districte din Harkov (…) 12 civili au fost răniţi, dintre care şapte femei cu vârsta între 22 şi 83 de ani şi cinci bărbaţi cu vârsta între 21 şi 38 de ani”, a anunţat poliţia într-un comunicat publicat pe Telegram.

Potrivit aceleiaşi surse, „au fost avariate clădiri de locuinţe, garaje, benzinării, case şi maşini”, iar salvatorii sunt mobilizaţi la locurile afectate.

„Din cauza loviturilor inamice, nu există curent electric în anumite zone ale oraşului”, indicase mai devreme poliţia ucraineană, fără a preciza câte locuinţe au fost afectate de aceste întreruperi.

content-image

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, şi primarul marelui oraş, Igor Terehov, au confirmat pe Telegram întreruperile de curent „într-o parte” a oraşului.

Cei doi oficiali nu au detaliat amploarea exactă a pagubelor şi nici nu au precizat care infrastructură energetică a fost afectată.

Harkov, un mare oraş din regiunea cu acelaşi nume din nord-estul Ucrainei, este foarte regulat ţinta tirurilor ruse. El se află la mai puţin de 30 de kilometri de frontiera cu Rusia.

În luna mai, armata rusă a încercat o ofensivă în această regiune frontalieră Rusiei, cu scopul oficial de a crea o zonă-tampon şi de a limita astfel atacurile ucrainene împotriva ţintelor militare sau industriale de pe teritoriul Rusiei. Dar acest asalt nu a avut efectul scontat, Kievul continuând să vizeze zilnic teritoriul Rusiei.

La Krivoi Rog (sud), oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, o lovitură de rachetă a făcut trei răniţi în cursul nopţii şi a avariat mai multe case, potrivit primarului oraşului, Oleksandr Vilkul.

De cealaltă parte a frontului, două persoane au fost rănite în lovituri ucrainene împotriva regiunii ruse Belgorod, potrivit guvernatorului acesteia, Viaceslav Gladkov, care a raportat daune aduse infrastructurii civile.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Reuters: Campania de sabotaj a Rusiei se intensifică în Europa / Un anunţ de recrutare a oamenilor care să comită sabotaje includea mesajul: „Probabil aţi văzut deja ce s-a întâmplat în România”

După 100 de ani de eforturi, Egiptul este liber de malarie: „Boala care i-a chinuit pe faraoni aparţine acum istoriei ţării”