VIDEO-FOTO Cea mai mare fabrică de explozibili din Rusia, atacată de forțele armate ucrainene: se încearcă zdrobirea industriei militare rusești (presă)

 

 

O sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat pentru publicația Kyiv Independent că dronele au vizat marea centrală de stat Sverdlov din orașul Dzerjinsk din regiunea Nijni Novgorod, la aproximativ 900 de kilometri adâncime în Rusia.

 

Fabrica se află sub sancțiuni din partea SUA și UE din 2023, din cauza a ceea ce Departamentul de Stat al SUA spune că este munca sa de „achiziționare de bunuri în sprijinul efortului de război al Rusiei”.

Fabrica produce explozibili, substanțe chimice industriale, detonatoare și muniție, au declarat SUA într-un comunicat de presă când au fost anunțate sancțiunile.

Sursa a declarat pentru Kyiv Independent că fabrica produce obuze de aviație și artilerie, bombe de aviație și focoase care ajută Rusia să-și continue războiul împotriva Ucrainei.

Vizat a fost și un aerodrom

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat mai târziu în cursul zilei că Ucraina a lovit și aerodromul Lipetsk-2 din regiunea Lipetsk, situat la peste 400 de kilometri de granița cu Ucraina. Acest atac a vizat depozite de muniție, depozite de combustibil și aeronave de pe un aerodrom cunoscut ca fiind casa avioanelor rusești Su-34, Su-35 și MiG-31.

Operațiunile au fost efectuate în cooperare între SBU, agenția de informații militare a Ucrainei (HUR) și Forțele de Operațiuni Speciale, a declarat sursa SBU.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO ‘Nepotul lui Dracula’ – Un tânăr din Elveția a furat o mașină din Făgăraș și a provocat două accidente. Încerca să devină vampir

VIDEO-FOTO Atacuri în rafală lansate de ruși în Ucraina: lovituri pe mai multe flancuri, inclusiv în capitala Kiev