Oamenii de știință au descoperit marea diferență dintre femei și bărbați: Înțeleg durerea diferit

Conform unui nou studiu făcut de cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității California San Diego, publicat recent și care a implicat 98 de participanți, bărbații folosesc opioide endogene – analgezicele naturale ale organismului – pentru a calma durerea.

În schimb, femeile se bazează pe căi neopioide.

Profesorul Fadel Zeidan, autor principal al studiului, explică: „Deși speculative, constatările noastre sugerează că poate unul dintre motivele pentru care femeile sunt mai susceptibile de a deveni dependente de opiacee este că sunt biologic mai puțin receptive la acestea și trebuie să ia mai mult pentru a simți orice ușurare a durerii”.

Cercetătorii au folosit meditația și un medicament numit naloxonă pentru a studia diferențele în procesarea durerii. Ei au descoperit că la bărbați, blocarea sistemului opioid a redus eficacitatea meditației în calmarea durerii. La femei, blocarea sistemului opioid a crescut efectul analgezic al meditației. Persoanele cu dureri cronice au experimentat mai multă ușurare în urma meditației față de participanții sănătoși, conform UC San Diego.

„Aceste rezultate subliniază necesitatea unor terapii pentru durere mai specifice sexului, deoarece multe dintre tratamentele pe care le folosim nu funcționează la fel de bine pentru femei ca pentru bărbați”, adaugă Zeidan.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Mascații au luat din așternut proxeneții care au pus fete să se prostitueze în România și Germania

Şeful partidului comunist din Vietnam îndeamnă la întărirea luptei împotriva corupţiei, înainte de desemnarea unui nou preşedinte