Galaţi: Scrisoare deschisă adresată preşedintelui PNL de un grup de 46 liberali cu privire la candidatura lui George Stângă

Un număr de 46 de vechi liberali gălăţeni, foşti parlamentari, secretari de stat, prefecţi, primari, directori de instituţii îşi exprimă nemulţumirea, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, faţă de prezenţa pe listele pentru alegerile parlamentare a fostului preşedinte al PNL Galaţi, George Stângă, căruia îi reproşează scorul slab de la alegerile locale din 9 iunie – 8,55% la Consiliul Local Municipal şi 18,24% la Consiliul Judeţean.

Cei 46 de semnatari ai scrisorii deschise îl acuză pe George Stângă, care şi-a anunţat, pe 14 octombrie, demisia din funcţia de preşedinte al PNL Galaţi – în contextul în care, în luna august, conducerea centrală a partidului a numit un coordonator de la Bucureşti, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de filiala gălăţeană în alegerile locale – că a transformat filiala gălăţeană „într-o grupare nefrecventabilă, patentând un ‘liberalism de cumetrie’, în care meritocraţia a fost abandonată”.

„Listele candidaturilor organizaţiei PNL Galaţi, aprobate de Biroul Politic Naţional, confirmă o dată în plus că pentru unii dintre membrii actualei conduceri a partidului sunt mai importante aranjamentele unor grupuri de interese în deţinerea controlului decizional în partid decât respectul pentru principiile liberale. Este singura explicaţie pe care o găsim pentru faptul că pe locul doi al listei pentru Camera Deputaţilor se află George Stângă, un personaj implicat într-o lungă serie de scandaluri, de la afacerile pe bani publici la trafic de influenţă (…) În cei 8 ani în care a condus organizaţia, George Stângă, împreună cu apropiaţii săi, au transformat PNL Galaţi într-o grupare nefrecventabilă patentând un ‘liberalism de cumetrie’, în care meritocraţia a fost abandonată, singurele criterii de promovare având la bază relaţiile de rudenie, prietenie sau obedienţa faţă de persoana sa”, se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii scrisorii deschise precizează că plasarea lui George Stângă pe locul doi al listei pentru Camera Deputaţilor, în alegerile din 1 decembrie 2024, dovedeşte că „de la Bucureşti lucrurile se văd diferit”, mai ales că, şi în alegerile din 2020, chiar dacă PNL Galaţi a avut rezultate slabe, „George Stângă a fost consolat cu preşedinţia Comisiei de mediu din Camera Deputaţilor”.

„În opinia noastră, acum lucrurile sunt ireversibile, răul a fost făcut, rămânând ca, după alegeri, să vedem de partea cui a fost dreptatea. E păcat însă că, de fapt, punem un fel de rămăşag pe soarta PNL, partidul căruia i-am dedicat zeci de ani şi care, de-a lungul timpului, ne-a oferit multe satisfacţii. Îi transmitem preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, pentru reflecţie, un mesaj care, în urmă cu mai mulţi ani, a fost transmis de unul din liderii PNL celorlalţi membri ai conducerii centrale a partidului care intenţionau o asociere cu partidul lui Dan Voiculescu:, ‘Dacă mergi la vânătoare nu îţi lua sconcsul cu tine!’. Ar mai fi de menţionat că, în anii de după 1990, PNL Galaţi nu a fost în postura de a importa candidaţi la alegerile parlamentare. Explicaţia lui Stângă cum că a fost pus pe listă Florin Câţu pentru că în judeţ nu a găsit nicio personalitate este un afront nemeritat şi gratuit adus gălăţenilor şi denotă o lipsă de de respect”, se mai arată în scrisoare deschisă adresată lui Nicolae Ciucă.

Nu este prima dată când vechii liberali gălăţeni se adresează public preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, în august 2024 aceştia i-au trimis o primă scrisoare deschisă, în care i-au prezentat „situaţia dezastruoasă” în care a ajuns filiala PNL Galaţi şi s-au oferit să ajute la „refacerea credibilităţii în dialogul reprezentanţilor PNL cu electoratul de dreapta”.

Lista de semnături ai scrisorii deschise este următoarea: Tania Bogdan, Margareta Gaiu, Olimpia Buzia, Cristina Matei, Camelia Nenu, Ligia Pârvu, Delia Neagu, Vasilica Enache, Paul Păcuraru, Paul Ichim, Borş Ion, Mihai Turcu, Vasile Pârlog, Alexandros Galiaţatos, Cristian Enache, Nicuşor Ursu, Sorin Ungurieanu, Dumitru Ion, Viorel Trif , Nicu Brânză, Anton Buliga, Leonard Gogoaşă, Mugurel Călin, Mihai Capră, Marian Băilă, Marin Crăciun, Tudor Petre, Emil Strungă, Daniel Ţuchel, Corneliu Anghel, Constantin Tăcea, Petru Alexe, Mircea Toader, George Kramer, Paul Găvănescu, Didi Popa, Cătălin Paraschiv, Ticu Ciubotaru, Gheorghe Mardare, Dorin Busuioc, Dorin Furtună, Nelu Gălbenuş, Săndel Dumitru, Ion Murguleţ, Mihail Fusea, Jean Nicolau.

Deputatul George Stângă şi-a anunţat pe 14 octombrie demisia din funcţia de preşedinte aş Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi.

Ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile locale, PNL Galaţi are, începând cu 12 august, un coordonator numit de la Bucureşti, în persoana senatoarei de Ilfov Nicoleta Pauliuc, născută în municipiul Tecuci, judeţul Galaţi. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Zinedine Zidane, visul arabilor pentru a prelua naţionala saudită de fotbal

Accident mortal pe Autostrada A7: un șofer și-a pierdut viața