Criza financiară în Londra: 17% din locurile de muncă dispar

Printre factorii care au contribuit la această scădere se numără războiul din Europa, inflația și impactul continuu al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Mark Astbury, director asociat la Morgan McKinley, a declarat că procesul de recrutare va rămâne probabil limitat din cauza incertitudinilor economice și politice, în contextul bugetului guvernului laburist din 30 octombrie și alegerilor prezidențiale din SUA din 5 noiembrie. „Ajustările post-Brexit, inflația și incertitudinea economică forțează companiile să reducă angajările și să se concentreze pe poziții strategice”, a adăugat Astbury.

Totuși, datele au arătat o creștere de 7% a locurilor de muncă în sectorul financiar în trimestrul al treilea față de trimestrul precedent. Avansul se datorează cererii crescute pentru personal în domenii precum conformitatea reglementară, transformarea digitală și proiectele de mediu și sociale.

Ieșirea Marii Britanii din UE a avut un impact deloc de neglijat asupra centrului financiar al Londrei, cu aproximativ 40.000 de locuri de muncă pierdute, conform informațiilor.

A fost inventat un laser care va revoluționa medicina: Va pune diagnosticul extrem de rapid

Plafonarea prețurilor la alimente are și susținători – Măsura va duce la ieftinirea produselor românești