Giurgiu: Au început lucrările de reparaţii la rosturile de dilataţie ale Podului Prieteniei

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu anunţă că începând de luni au fost demarate, pe partea românească, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrări de reparare a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie ale podului dintre Giurgiu şi Ruse.

„Activităţile de reparaţii se vor efectua simultan cu cele aflate în curs de desfăşurare pe partea bulgară, vor începe de la jumătatea podului şi se vor retrage treptat către partea României, zona blocată fiind de aproximativ 50 metri unde dirijarea circulaţiei se va efectua paletizat, sens în care preconizăm o creştere a timpilor de aşteptare atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire din ţară”, se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

Lucrările de reparaţii se vor desfăşura pe timpul zilei, în intervalul orar 8,00 – 17,00, zona rămânând semnalizată şi pe timpul nopţii.

„Având în vedere că traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse se va desfăşura cu dificultate, facem apel la înţelegerea participanţilor la traficul transfrontalier şi îi asigurăm de faptul că la nivelul instituţiei noastre au fost luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere”, mai transmite ITPF Giurgiu.

Şoferilor mijloacelor de transport li se recomandă să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria precum şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. AGERPRES / (AS – autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Principesa Muna Al-Hussein a Iordaniei – la Palatul Elisabeta

România solicită CE extinderea aplicării Cadrului Temporar de Criză şi Tranziţie în sectorul agricol până la 30 iunie 2025