VIDEO Protecția consumatorilor a pus lacătul pe firma care dădea mâncare bolnavilor: Colcăiau carcalacii în mizeria din bucătărie

 

CJPC a intensificat controalele recent, descoperind numeroase nereguli în activitatea unor firme care furnizează produse alimentare. În urma verificărilor, au fost depistate produse expirate, condiții necorespunzătoare de preparare a mâncării și lipsa autorizațiilor de funcționare.

Într-o primă etapă, mai multe restaurante din Drobeta-Turnu Severin, care furnizau mâncare pentru elevi, au fost închise. Într-o a doua etapă, firma care asigura hrana pacienților la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin a fost, de asemenea, suspendată.

” Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor(CJPC) Mehedinți a desfășurat, pe data de 22 octombrie 2024, o acțiune de control la sediul operatorului economic SC.Good Food Consulting SRL.

Verificările au fost realizate în urma unei reclamații depuse de un consumator cu privire la faptul că a primit la domiciliu un produs alimentar (pizza) care, la momentul livrării, avea pe topingul de pe preparat un gândac.

Menționăm că, totodată, firma asigura cele 3 mese principale ale zilei, pentru 436 de pacienți internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

Pentru abaterile de la legislația în domeniu, în vigoare, identificate, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

– 4 amenzi contravenționale în valoare de 34.000 lei

– oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Nereguli constatate:

– prezența insectelor (gândaci) în diferite stadii de evoluție, în spațiul de lucru

– utilizarea unor produse nesigure (fără data fabricației, fără elementele de identificare și caracterizare ale produsului sau cu data limită de consum depășită)

– lipsa autorizației DSVSA pentru activitatea de pizzerie

– nerespectarea clauze contractuale, prin utilizarea grăsimilor vegetale tartinabile și prezentarea acestora drept ”unt” în meniul aprobat”, transmite conducerea CJPC Mehedinți.

Sursa: www.stiripesurse.ro

A douăsprezecea maimuţă moartă la principala grădină zoologică din Hong Kong, de vină fiind infecţia solului

Biden spune că Trump este o ameninţare la adresa democraţiei şi ar trebui să fie închis ”din punct de vedere politic”