Kamala Harris, în centrul unui scandal de plagiat – A inventat un caz de infracțiune și a copiat din notițele unui fost procuror general

Harris, în vârstă de 60 de ani, pare să fi inventat detalii dintr-un caz de infracțiuni sexuale și să fi preluat fraze direct din lucrările publicate de fostul procuror general din California, Bill Lockyer, precum și de un jurist din New York.

Noile acuzații au fost raportate pentru prima dată de Washington Free Beacon, notează The New York Post.

Într-un raport din 2012 privind traficul de persoane pe care Harris l-a publicat în timp ce era procuror general al Californiei, aceasta a citat un exemplu fictiv al tipului de apel primit de linia telefonică națională de urgență privind traficul de persoane ca fiind un caz de bună credință care a avut loc.

Organizația nonprofit responsabilă de linia de urgență, Polaris Project, a postat exact aceleași detalii despre caz în luna iunie a aceluiași an ca fiind „reprezentative pentru tipurile de apeluri” primite.

Cu „nume, locații și alte informații de identificare” diferite, exemplul a fost „conceput doar în scop informativ”, conform unei pagini web arhivate examinate de Free Beacon.

Cu toate acestea, Harris a copiat exemplul textual în raportul de stat, păstrând pseudonimul – „Kelly” – al femeii care era traficată, dar schimbând locul de desfășurare din Washington, D.C., în San Francisco, orașul ei natal.

Raportul din 2012 a folosit, de asemenea, un paragraf aproape identic cu o pagină de pe Wikipedia referitoare la Comisia de compensare a victimelor din California.

Un alt raport publicat în 2011, referitor la crima organizată în anul precedent, conținea pasaje care se potriveau exact cu părți din raportul lui Lockyer pe același subiect cu șase ani înainte.

În 2014, Harris se pare că l-a plagiat pe judecătorul Roger McDonough de la Curtea de Reclamații din New York și de la Curtea Superioară a Albany County pentru un raport privind bandele transnaționale.

Sondajele recente au arătat că Harris este considerată mult mai onestă decât adversarul său republican, fostul președinte Donald Trump, însă acuzațiile de plagiat – pe lângă acuzațiile anterioare – vor pune cu siguranță la încercare această imagine publică.

Campania lui Trump a numit-o pe vicepreședintă un „cameleon” politic în luna august, la scurt timp după ce a obținut nominalizarea democrată, pentru că a schimbat pozițiile sale liberale de lungă durată referitoare la criminalitate și imigrație, îmbrățișând în același timp unele dintre politicile propuse de cel de-al 45-lea președinte.

În aprilie 2007, cu câțiva ani înainte de rapoartele furate, Harris s-a prezentat în fața Comitetului judiciar al Camerei Reprezentanților pentru a face lobby în vederea adoptării Legii de stimulare a procurorilor și apărătorilor John R. Justice – un proiect de lege care ar fi ajutat procurorii și apărătorii publici locali și de stat să își ramburseze împrumuturile de la facultatea de drept și de licență în timp ce își exercitau serviciul public.

Mai mulți avocați talentați care au optat pentru salarii mari la firmele de avocatură ar fi rămas în sectorul public dacă li s-ar fi iertat datoriile, a argumentat procurorul din San Francisco de la acea vreme, menținând mai multă expertiză în birourile procurorilor și apărătorilor publici și contribuind la acoperirea lacunelor de personal.

Cuvintele lui Harris în cadrul audierii din 24 aprilie au fost aproape identice cu mărturia dată cu două luni înainte de procurorul republican din Winnebago County, Illinois, Paul Logli, a mai notat Free Beacon, citând apariția acelorași statistici, punctuație și chiar greșeli de scriere în ambele declarații scrise.

În total, a spus publicația, 1 200 din cele 1 500 de cuvinte rostite de Harris (80%) au fost aceleași cu cele rostite de Logli.

Logli a declarat marți pentru The Post că mărturia sa a fost pregătită și redactată „în mare parte” de către personalul Asociației Naționale a Procurorilor Districtuali (NDAA), unde era atunci președinte.

El a spus că Harris, care era membru al consiliului director al asociației la acea vreme, probabil „s-a bazat, de asemenea, pe sprijinul personalului NDAA pentru declarația sa de deschidere”.

„Conținutul similar al declarațiilor noastre a fost un efort al NDAA de a fi pe deplin consecvent în pozițiile pe care le-am prezentat ambelor Camere ale Congresului în numele celor 3.500 de procurori locali și de stat pe care i-am reprezentat la nivel național”, a declarat Logli într-o declarație trimisă prin e-mail. „Ca și mine, cred că dna Harris s-a bazat pur și simplu pe personalul NDAA pentru o mare parte din conținutul declarației sale de deschidere în fața Congresului.”

Christopher Rufo, membru senior al Manhattan Institute, a dezvăluit săptămâna trecută că anumite părți ale cărții lui Harris din 2009 privind reforma justiției penale, „Smart on Crime”, au folosit formulări identice cu studiile academice, rapoartele de presă și chiar o pagină pe Wikipedia – toate anterioare lansării publicației.

Scriitoarea fantomă a lui Harris părea să nu fie conștientă de pasajele aparent plagiate atunci când a fost contactată de The Post – dar editorul ei a semnalat ulterior, la nivel intern, că acuzațiile erau „un subiect foarte sensibil” care era tratat de persoane din conducere.

„Nu a fost vina scriitoarei fantomă, ci, mai degrabă, acesta este un tipar”, a declarat Joshua Lisec, un scriitor fantomă de bestselleruri New York Times, pentru The Post într-un interviu telefonic săptămâna trecută, spunând că el crede că Harris a luat «copy/paste» probabil munca altor persoane și a trimis-o scriitoarei fantomă fără atribuire.

„Nu am acces din interior la relația lor de lucru, dar din exterior, din perspectiva mea asupra carierei de scriitor fantomă și a profesiei, știind cum decurge acest lucru, scriitorul fantomă probabil că nu avea nicio idee că Kamala a copiat și lipit de undeva de pe internet sau poate că asistentul ei a făcut-o”, a spus el.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Război în toată regula între militarii mexicani și Cartelul Sinaloa – 19 persoane și-au pierdut viața

Joe Biden cere izolarea lui Donald Trump: Democraţia noastră este în joc