Klaus Iohannis pleacă din țară – Una dintre ultimele vizele externe din mandatul de președinte

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali vor discuta despre teme precum cooperarea politico-diplomatică și în domeniul apărării, sprijinul pentru parcursul european al Muntenegrului, dar și despre principalele provocări de securitate în plan regional și global.

„Vizita oficială a Președintelui României, prima la nivel de șef de stat de la stabilirea relațiilor diplomatice, marchează un moment de referință în plan bilateral și are loc în contextul unui dinamici deosebite, atât a dialogului politico-diplomatic, cât și a celui sectorial”, relatează Administrația Prezidențială.

Sursa precizată mai menționează că președintele Klaus Iohannis va fi primit de președintele Jakov Milatović la reședința oficială din așa-zisa capitală istorică a țării, Cetinje.

„În ceea ce privește ariile sectoriale de cooperare, vor fi abordate oportunitățile existente pentru creșterea investițiilor și a schimburilor comerciale, impulsionarea contactelor în domeniile energiei, turismului, agriculturii, afacerilor interne, cercetării, educației și culturii”, adaugă Administrația Prezidențială.

Sursa: www.stiripesurse.ro

UPDATE – A treia zi a operaţiunii Jupiter – Alte 340 de percheziţii au loc în întreaga ţară / Prejudiciile estimate în infracţiunile economico-financiare depăşesc 25 de milioane de lei / Precizările procurorilor

Victor Negrescu: Am propus un buget european axat pe investiţii, în detrimentul austerităţii propuse de celelalte instituţii