Mureş: 12 voluntari jandarmi au participat la Ştafeta Veteranilor, între Oarba de Mureş şi Câmpia Turzii

Cei 12 voluntari din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş au participat, miercuri, la Invictus România – Ştafeta Veteranilor 2024, alergând sau pedalând de la Cimitirul Eroilor de la Oarba de Mureş spre Câmpia Turzii, un segment al traseului galben.

„Astăzi, pe traseul galben, ştafeta a fost dusă mai departe de la Cimitirul Eroilor de la Oarba de Mureş spre Câmpia Turzii şi de către 12 voluntari jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş. Fie alergând, fie pedalând, colegii noştri au depus un efort remarcabil, purtând în suflet iubirea de ţară şi recunoştinţa eternă faţă de eroii neamului românesc şi faţă de militarii răniţi în teatrele de operaţii. Evenimentul dedicat eroilor neamului se desfăşoară între 4 şi 25 octombrie 2024 şi simbolizează sacrificiul şi curajul militarilor, prin purtarea unei ştafete în culorile tricolorului pe trei trasee: albastru, galben şi roşu”, a precizat Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Ştafeta pe traseul galben, purtată de militari voluntari din toate judeţele ţării, a debutat în data de 15 octombrie în Giurgiu şi se va încheia pe 25 octombrie, în Ziua Armatei Române, la Carei.

Ştafeta se încheie în municipiul Carei, ultima localitate eliberată de pe teritoriul actual al României la data de 25 octombrie 1944, iar cele trei trasee – roşu, galben şi albastru – acoperă aproape întreaga ţară, însumând peste 3.500 de kilometri.

Pentru a asigura continuitatea ştafetei, în permanenţă, cel puţin doi participanţi, alergător şi ciclist, se află pe traseele indicate, fără a perturba traficul rutier, iar pentru a demonstra respectul faţă de sacrificiul înaintaşilor, voluntarii se opresc la fiecare monument de pe traseu şi ţin câte un moment de reculegere. AGERPRES / (AS – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă. editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Guvern: Calendar de creştere graduală a nivelului accizelor la bere, pentru perioada 2025 -2026

Fotbal: Tottenham, amendată de Federaţia engleză pentru incidentele de la meciul cu West Ham