Un bărbat de 35 de ani acuzat de spălare a banilor şi infracţiuni informatice a fost trimis în judecată/ El este suspectat de fraude de sute de mii de dolari, lei şi euro

Un bărbat de 35 de ani acuzat de spălare de bani şi infracţiuni informatice a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Bărbatul este suspectat că prin operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi-ar fi însuşit sute de mii de dolari, lei şi euro pe care i-a trimis familiei sau unor apropiaţi

p { color: #000000; line-height: 115%; orphans: 2; widows: 2; margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; background: transparent }p.western { font-family: „Times New Roman”, serif; font-size: 12pt; so-language: ro-RO }p.cjk { font-family: „Times New Roman”, serif; font-size: 12pt }p.ctl { font-family: „Times New Roman”, serif; font-size: 12pt; so-language: ar-SA În 24  octombrie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a unui inculpat în vârstă de 35 de ani, pentru  spălarea banilor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

„Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada martie 2019 – octombrie  2023, inculpatul, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obţinute din săvârşirea pe teritoriul SUA, în intervalul martie 2019 – iunie 2020, a unor infracţiuni asimilate celor de  constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de a efectuat 34 de transferuri ( prin intermediul unor servicii rapide, dar şi fizic) a unor sume de aproximativ 88.000 USD  şi respectiv 20.000 euro către  membrii familiei sau persoane de încredere”, se arată în comunicatul DIICOT.

Sursa citată menţionează că bărbatul a achiziţionat, prin interpuşi, patru maşini de lux, a căror valoare totală de piaţă a fost estimată la peste 805.000 euro. În acelaşi context, a folosit peste 363.000 lei pentru achitarea ratelor la un autoturism achiziţionat în leasing printr-un interpus, persoană juridică.

„În sarcina sa a fost reţinut şi faptul că, în intervalul noiembrie 2018 –  mai 2021, a deţinut coduri PIN şi numere de carduri  emise de unităţi bancare din Franţa, pe care le-a stocat în format electronic (fişiere video/imagine) pe carduri de memorie,  precum şi dispozitive de skimming în scopul comiterii de  infracţiuni informatice”, mai precizează procurorii DIICOT.

În mai 2021, la propunerea procurorilor DIICOT, Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare preventivă în lipsă faţă de inculpat, constatând că se sustrage urmăririi penale.

La sfârşitul lunii aprilie 2024, acesta a fost depistat în incinta aeroportului internaţional din Bergamo, Italia, unde a fost reţinut şi  predat autorităţilor judiciare din România.

Ulterior, Tribunalul Bucureşti a dispus confirmarea şi executarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă pentru inculpat. 

Prin acelaşi rechizitoriu s-a solicitat instanţei aplicarea măsurii de  siguranţă a confiscării speciale de la inculpat a bunurilor şi sumelor de bani obţinute din săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina sa.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

p { color: #000000; line-height: 115%; orphans: 2; widows: 2; margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; background: transparent }p.western { font-family: „Times New Roman”, serif; font-size: 12pt; so-language: ro-RO }p.cjk { font-family: „Times New Roman”, serif; font-size: 12pt }p.ctl { font-family: „Times New Roman”, serif; font-size: 12pt; so-language: ar-SA }

 

Tenis: Bianca Andreescu, eliminată în sferturi de finală la Tokyo (WTA)

Neamţ: Misiune inedită de salvare a unui cal căzut într-o iesle betonată. Animalul a fost tranchilizat şi scos din locul unde era blocat – FOTO