Trupele ruse, atacate în fieful lui Ramzan Kadîrov – Sunt bănuiți luptătorii din Batalionul Djohar Dudaev

Incidentul a avut loc în apropiere de Groznîi, capitala republicii ruse predominant musulmane din Caucazul de Nord condusă de aliatul lui Vladimir Putin, dictatorul Ramzan Kadyrov.

Cecenia a purtat două războaie de independență împotriva Rusiei în anii 1990 și 2000, ceea ce a dus la reafirmarea guvernării Moscovei după un conflict lung și sângeros.

Militarul rănit a fost transportat la spital. Eforturile de a găsi și reține atacatorii sunt în desfășurare, a declarat gardianul pentru TASS, fără a spune cine s-a aflat în spatele atacului.

Potrivit postului rus Telegram Baza, atacul a avut loc în jurul prânzului zilei de 24 octombrie, lângă satul Petropavlovskaya, care se află la aproximativ 10 kilometri (6 mile) nord-est de Groznîi.

Atacatorii necunoscuți au tras într-un camion Ural și au fugit după aceea de la fața locului, a susținut Baza. Canalul a distribuit o poză cu militarul ucis.

Grupul antiguvernamental cecen Niyso a raportat și despre atacul pe canalul său Telegram, împărtășind filmările.

The Kyiv Independent nu publică unele dintre filmări din cauza naturii sale sensibile.

Luptătorii ceceni pro-Kremlin („Kadyroviții”) au luptat de partea Rusiei de la izbucnirea invaziei pe scară largă. La rândul lor, voluntarii ceceni anti-ruși s-au alăturat războiului de partea Ucrainei, formând mai multe formațiuni precum Batalionul Dzhokhar Dudayev.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sărbătorile zilei din 25 octombrie 2024 – Sf. Mc. Marcian şi Martirie, Valerie şi Hrisaf; Sf. Tavita

Prahova: Liderul PSD precizează că fostul primar Volosevici, reţinut de procurori, nu mai era membru al partidului