Pozele spectaculoase cu ‘Muntele curcubeu’ fac senzație pe rețelele sociale. Cum arată cu adevărat obiectivul turistic devenit celebru

Vinicunca, cunoscut și sub numele de „Muntele celor șapte culori” sau, mai simplu, „Muntele curcubeu”, a fost descoperit în urmă cu nouă ani, când zăpada care îl acoperea s-a topit, dezvăluind frumusețea naturală a rocii de dedesubt.

content-image

Formată de intemperii, condițiile de mediu și depozitele sedimentare de-a lungul timpului, minerologia unică a muntelui a creat un efect de marmoră, cu nuanțe stratificate de auriu, lavandă, roșu și turcoaz înălțându-se spre cer.

Considerat un loc sfânt în Peru, muntele a devenit un punct de atracție pentru vizitatorii din toată lumea, fiind acum a doua cea mai vizitată atracție din regiunea Cusco, datorită operatorilor de turism locali și unui val de postări pe Instagram.

Potrivit presei peruane, Vinicunca este vizitat de 1.500 de persoane pe zi, adică o treime din numărul de vizitatori zilnici pe care îi primește Machu Picchu, transmite CNBC.

O serie de operatori de turism organizează vizite de o zi întreagă la Muntele Curcubeu, care se află la aproximativ 62 de mile de Cusco – vizitatorii trebuie să fie pregătiți să își înceapă ziua la primele ore ale dimineții cu un drum sinuos și accidentat din oraș.

Agențiile de turism din Cusco oferă excursii contra cost, majoritatea operatorilor returnând excursioniștii în centrul orașului până la ora 19:00. O taxă suplimentară de intrare este percepută la fața locului și nu este inclusă în prețul majorității excursiilor.

content-image

Excursioniștii care doresc să urce pe munte trebuie să parcurgă o distanță de aproximativ opt kilometri de la coborârea din autobuz. Vizitatorii trebuie să fie pregătiți să urce la altitudini mari. Cea mai mare parte a traseului nu este prea dificilă, deși partea finală a drumeției este o pantă mai abruptă.

Pentru amatorii de senzații tari – sau ca modalitate alternativă de a vedea Vinicunca în toată splendoarea sa – sunt disponibile biciclete de munte pentru închiriere. Iar pentru vizitatorii care nu sunt adepții drumețiilor lungi, călătoria poate fi făcută călare. Caii pot fi închiriați în mai multe puncte de-a lungul drumeției dacă mersul pe jos devine prea dificil.

Autoritățile locale recomandă parcurgerea muntelui Vinicunca între lunile martie și noiembrie, cerul albastru fiind cel mai probabil în perioada iunie-august – însă vremea pe munte se poate schimba în câteva secunde. Potrivit Lonely Planet, sezonul turistic superior din Peru este între iunie și august, în timp ce sezonul inferior este între decembrie și februarie.

Priveliștile de la Vinicunca pot fi afectate de vremea rea, uneori până la punctul în care muntele nu poate fi văzut deloc. Prin urmare, este înțelept ca vizitatorii să își reducă așteptările de la imaginile perfecte distribuite online, dintre care unele se pare că au fost puternic editate.

content-image

O mulțime de oameni care au fost pe Muntele Curcubeu au plecat dezamăgiți de vizibilitatea redusă, iar alții consideră că nu se ridică la înălțimea reputației sale pe vreme înnorată, deoarece culorile din stâncă sunt estompate. În condiții extrem de proaste, autoritățile închid cu totul drumețiile.

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

Până la sfârşitul anului scăpăm de vizele pentru SUA şi intrăm în Schengen terestru. Asigurarea vine de la premierul Ciolacu

DNA: Foşti comisari-şefi în IGPR, acuzaţi de fals şi instigare la fals şi la abuz – acord de recunoaştere cu procurorii