Răsturnare de situație în privința Poștei Române, după ce directorul a anunțat închiderea tuturor oficiilor

Citește și: Anunț oficial al directorului Poștei: Se închid toate oficiile poștale din România

„Să nu uităm și de rolul strategic pe care îl are Poșta Română, repet, pentru că, dincolo de serviciile pe care le prestează pentru beneficiari privați și pentru beneficiari publici, Poșta Română are rolul de serviciu universal, ceea ce înseamnă că pentru anumite servicii pe care le prestează, indiferent când unele sunt profitabile mai mult sau mai puțin, ești obligat prin lege să prestezi anumite servicii de importanță strategică. Iar din acest punct de vedere, desființarea, fără o analiză foarte clară a unor oficii poștale, nu intră în viziunea pe care o are astăzi acționarul majoritar al Poștei Române. Din contră, pe mine mă interesează ca această companie să se dezvolte și aștept contracte noi. Aștept diversificarea activității Poștei Române, aștept venituri mai mari la Poșta Română și să vorbim despre optimizarea anumitelor cheltuieli”, spune Bogdan Ivan.

El precizează că vor fi și excepții „doar în ecuația în care avem explicit situații, în care anumite oficii poștale nu funcționează și nu au beneficiari”.

„Acolo sunt de acord. Dacă ai o localitate cu 30 de oameni și acolo ai un oficiu poștal și el poate să fie deservit de alt oficiu, e o altă situație. Dar atâta timp, cât eu ce puțin voi fi și echipa din care fac parte în Guvernul României, acest lucru nu se va întâmpla. Nu desființăm nici oficii, nu dăm afară nici oameni”, încheie ministrul Digitalizării.

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, anunță faptul că în următoarea perioadă vor fi închide toate oficiile poștale din România. El a explicat că oficiile poștale nu sunt deloc profitabile și nu au niciun viitor, iar în prezent mai sunt ținute deschise doar pentru că sunt oameni care lucrează de foarte mulți ani în Poștă.

”Vom închide oficiile poștale. Miza pentru care încă le ținem deschise este că totuși încă avem oameni pentru care avem o datorie morală, care și-au dedicat viața Poștei Române. Sunt oamenii care au lucrat 30-40, unii chiar 50 de ani pentru o companie și nu poți sa le spui: «de mâine caută-ți de lucru».

Așa că gradual începem să le închidem, să reducem activitatea în oficiile poștale. O să vă dau un exemplu: vindeam niște timbre pentru Ministerul Justiției care aveau o valoare de 10 bani. Pentru 10 bani, comisionul nostru era de 5%. Nu poți să ai salarii și să fii profitabil când tu faci un maxim de 2 bani din produsul pe care tu îl vinzi. Deci, miza noastră nu este acolo, sigur ne dăunează la reputație, la imagine, dar oficiile poștale nu sunt profitabile și nu au niciun viitor”, a afirmat Valentin Ștefan.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Amnistia fiscală a fost prelungită până în 19 decembrie 2024

Dr. Vlad Ciurea: Ce riscuri ascunde consumul frecvent de mici și de câte ori pe an avem voie să îi consumăm