Întrebat la Antena 3 CNN dacă alegerile ar putea fi anulate pe alte considerente, nu pe baza renumărării, Zegrean a declarat: „Nu, nu există această posibilitate pentru că orice informare trebuie dovedită. Din zvon public nu pot să ia hotărâri. Ei lucrează cu materialul trimis de BEC. Deci BEC-ul le trimite un proces verbal pe care ei îl validează sau îl invalidează.”
Cu privire la eventuale manevre ilegale în campania lui Georgescu, fostul șef al CCR afirmă că acestea sunt de competența parchetului, nu a CCR.
„Nu astăzi. Dacă sunt astfel de situații se va cerceta de către parchet, ei sunt competenți să cerceteze orice infracțiune sau dacă este contravenție. Se va judeca și se va da o soluție definitivă. La fiecare alegeri au fost, dar asta nu schimbă rezultatul alegerilor”, a explicat Augustin Zegrean.
„Ei vor face o chestie serioasă, nu se joacă, nu dau soluții pe scenarii. Dacă BEC le comunică soluția cu diferențe mari, s-a schimbat ordinea pe listă, s-au descoperit fraude fundamentale care au influențat rezultatul alegerilor, sigur că pot să anuleze. Dar după ce se vorbește în presă, nu cred că se ajunge acolo”, a mai declarat fostul președinte al CCR.
Curtea Constituţională, care urma să se pronunțe vineri pe cererea de anulare a primului tur al alegerilor prezidenţiale, a amânat decizia pentru luni, 2 decembrie. Practic, Curtea se va pronunța după alegerile parlamentare, din 1 decembrie 2024.
„În ziua de 29 noiembrie 2024, Plenul Curții Constituționale, având în vedere că urmează să fie înaintate de către Biroul Electoral Central rezultatele reverificării și renumărării buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate și cele nule la alegerile pentru funcția de Președinte al României din data de 24 noiembrie 2024, a decis să amâne cauzele pentru data de 2 decembrie 2024, ora 17,00”, se arată într-un comunicat al CCR.
Este vorba de cererea de anulare a alegerilor, formulată de Cristian Vasile Terheș și de confirmarea/validarea rezultatului alegerilor.