Preşedintele USR, Elena Lasconi, susţine că a discutat cu liderii formaţiunilor politice pro-europene care au depăşit pragul electoral pentru a intra în Parlament şi consideră că acestea pot face împreună un Guvern. ”Noi, împreună, toate forţele democratice din România, putem să oferim în continuare României, în primul rând, democraţie. Şi putem să ne punem la aceeaşi masă, şi am stat de vorbă cu fiecare dintre lideri, putem să ne punem la aceeaşi masă şi să convenim ce reforme vrem să facem pentru România”, explică Lasconi.
Elena Lasconi a fost întrebată, marţi seară, la Antena 3, dacă se pot armoniza partide ca PSD, PNL, USR, UDMR pentru a forma împreună un guvern.
”Da. Deja am avut discuţii şi se va întâmpla asta. Se poate face, pentru că acum nu mai este vorba despre partide, pentru numele lui Dumnezeu! Acum este vorba de a merge înspre direcţia Rusia şi a-i lăsa pe ruşi să-şi facă de cap pe teritoriul României sau Vest, cum ne-am dorit. Şi, practic, au murit oameni în 1989 ca noi să trăim astăzi în libertate. Şi acum, după 35 de ani, înţeleg furia, înţeleg frustrarea, că asta m-a ridicat şi pe mine de pe canapea şi am zis: hai să încerc să mă implic, să văd dacă pot să schimb eu lucrurile. Şi am reuşit şi pot să fac asta”, a răspuns candidatul USR la funcţia de preşedinte.
Lasconi a spus că principalul lucru pe care forţele pro-europene îl pot asigura României este democraţia.
”Noi, împreună, toate forţele democratice din România, putem să oferim în continuare României, în primul rând, democraţie. Şi putem să ne punem la aceeaşi masă, şi am stat de vorbă cu fiecare dintre lideri, putem să ne punem la aceeaşi masă şi să convenim ce reforme vrem să facem pentru România şi ce vrem să facem pentru români. Pentru că acum este vorba despre români. Cum să trăiască românii mai bine, ca să nu ni se depopuleze ţara, pentru că românii se simt din ce în ce mai nerespectaţi şi simt că mai bine pleacă în străinătate”, a adăugat Lasconi.
Ea a subliniat că ”frumuseţea democraţiei, pe lângă faptul că putem vorbi liber şi gândi liber, este că copiii noştri au posibilitatea să înveţe în străinătate şi apoi să vină, cu ce au învăţat, să vină în România şi să construim România”.