Autorităţile au fost alertate prin apel la 112 că Horaţiu Potra şi aproximativ 20 de persoane, având asupra lor ame, se îndreaptă spre Capitală / Ar fi urmat să participe duminică la un miting în faţa Catedralei Neamului

Autorităţile au fost alertate în 8 decembrie, prin apel la 112, că fostul mercenar Horaţiu Potra şi aproximativ 20 de persoane, unele dintre ele foşti luptători în Legiunea Străină, având asupra lor diverse arme, se îndreaptă spre Capitală, în şapte maşini, afirmă surse judiciare. Conform discuţiilor de pe un grup de WhatsApp pe care se afla Potra i în care erau şi membri din Asociaţia Românilor care au activat în Legiunea Franceză (RALF), s-a discutat despre un miting la Bucureşti, în faţa Catedralei Neamului,

Un apel la 112 a semnalat că Potra împreună cu 20 de bărbaţi  foşti luptători în Legiunea Străină, au plecat din Mediaş având asupra lor arme şi se îndreaptă spre Bucureşti, conform anchetatorilor.

Pe grupul de WhatsApp al asociaţie lui Horaţiu Potra au fost postate mesaje referitoare la participaea, în 8 decembrie, la o adunare publică în Bucureşti. Aceasta era prezentată ca fiind un marş paşnic pentru susţinerea statului de drept.

Cel care a prezentat pe grup şi locaţia exactă de desfăşlurare a adunării a fost Potra, care a afirmat că aceasta ar urma să se desfăşoare  în faţa Catedralei Neamului, la ora 12.00.

Anchetatorii au mai consemnat că, în 7 decembrie, la Centrul de echitaţie Jbara Horses, a avut loc o întâlnire în condiţii de clandestinitate, la care există indicii că au participat Călin Georgescu, Horaţiu Potra, Eugen Ionuţ Sechila, şi el fost combatant în Legiunea Străină şi surprins în imagini alături de Călin Georgescu.

Judecătorul care a a analizat referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Potra, a apreciat că nu este dovedită folosiea resurselor pe care se presupune că inculpatul le deţine în scopul săvârşirii unor infracţiuni mai grave şi că nu există elemente privind existenţa unui pericol social, care să justifice  măsura arestării preventive.

Horaţiu Potra a fost adus joi la Bucureşti, pentru percheziţia informatică a telefoanelor şi calculatoarelor sale.

Horaţiu Potra şi Andrei Florin Lup, şoferul aflat la volanul maşinii cu care Potra circula şi în care poliţiştii au găsit duminică arme şi obiecte pirotehnice, au fost plasaţi marţi sub control judiciar pentru 60 de zile, însă ambii au contestat decizia. Măsura a fost contestată şi de Parchet.

Prin ordonanţa privind plasarea sub control judiciar, Horaţiu Potra are mai multe interdicţii, între care interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Sibiu fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. El nu are voie să deţină, să folosească şi să poarte arme şi este obligat „să comunice lunar informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă”. 
Totodată, el şi celălalt inculpat trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IJP Sibiu– Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. 
Horaţiu Potra, în vârstă de 55 de ani, fost luptător în Legiunea Străină, a fost oprit duminică, în jurul orei 3:00, în comuna Măneşti din judeţul Prahova. 
El se afla într-un autovehicul Mercedes G, condus de Andrei Florin Lup, un tânăr de 22 de ani originar din Mediaş, oraş din care provine şi Potra.
În autoturismul cu care se îndreptau spre Capitală au fost găsite, din primele informaţii, numeroase arme între care un pistol, un dispozitiv de împrăştiere gaze iritant lacrimogene cu aspect de pistol şi butelia aferenta cu piper, o petardă din categoria F4 supusă autorizării, cinci bricege, un dispozitiv box, trei cuţite, două lame de cuţit, un baston telescopic şi diverse sume de bani, inclusiv coroane cehe şi franci congolezi.

 

USR are şi al doilea viceprimar la Timişoara – Paula Romocean este prima femeie care ocupă această funcţie / Ea trebuie să renunţe la postul de deputat pe care l-a obţinut după alegerile din 1 decembrie

BBC: Moment de uşurare pentru România şi Bulgaria care intră în zona fără frontiere a UE. Diavolul se ascunde, însă, în detalii. Pentru camionagii, birocraţia nu s-a sfârşit încă