A devenit funcţională o nouă substaţie de Ambulanţă la Dobroteasa, Olt: Se reduce timpul de ajungere la caz şi cu 50 de minute

<div class=""

Substaţia de Ambulanţă Dobrotreasa, ce se adresează populaţiei din localităţile din nordul judeţului Olt şi va reduce timpul de ajungere la caz chiar şi cu 50 de minute, a devenit funcţională, au informat, luni, reprezentanţii Consiliului (CJ) Judeţean Olt, potrivit Agerpres.

Infrastructura pentru Ambulanţa Dobroteasa, cât şi pentru o subunitate de pompieri, operaţionalizată în acelaşi imobil în urmă cu un an, a fost realizată printr-o investiţie a CJ Olt de aproximativ opt milioane lei.

Ambulanţa Dobroteasa funcţionează cu un echipaj în regim permanent, având un medic, cinci asistenţi medicali, cinci ambulanţieri, un îngrijitor de curăţenie.

Echipajul medical se va deplasa la cazuri cu o ambulanţă de tip B2, specializată în intervenţii de urgenţă, iar serviciile sale includ acordarea primului ajutor, aplicarea rapidă a protocoalelor de resuscitare şi salvarea de vieţi omeneşti.

Substaţia de la Dobroteasa se adresează celor aproape 19.000 de locuitori din comunele Cungrea, Dobroteasa, Leleasca, Sâmbureşti, Verguleasa, Vitomireşti, Vultureşti, Topana şi Făgeţelu, acoperind o suprafaţă de intervenţie de 430 kilometri pătraţi.

Odată cu operaţionalizarea noii substaţii de Ambulanţă de la Dobroteasa, timpul de ajungere la caz a scăzut cu până la 50 de minute.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, alături de primarul localităţii Dobroteasa şi deputatul Marius Iancu, au vizitat, luni, noua substaţie de la Dobroteasa, pentru a se asigura că toate dotările şi echipamentele sunt funcţionale şi că personalul medical şi de intervenţie dispune de condiţii optime de lucru, potrivit unui comunicat al PSD Olt postat pe facebook.

„Noua clădire oferă toate facilităţile necesare unei substaţii moderne, atât pentru condiţii de muncă optime, cât şi pentru funcţionarea eficientă a serviciului. (…) Subunitatea ISU şi Substaţia de Ambulanţă din Dobroteasa reprezintă un exemplu de implicare a Consiliului Judeţean Olt în dezvoltarea infrastructurii vitale pentru comunitate, asigurând un acces mai rapid la servicii de salvare şi protecţie civilă. Prin investiţia de 8 milioane de lei, Consiliul Judeţean Olt a demonstrat un angajament ferm faţă de îmbunătăţirea serviciilor de urgenţă în nordul judeţului, priorităţi permanente în activitatea administrativă”, mai afirmă sursa citată.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Decizia ÎCCJ pe care trebuie să o știe orice salariat: Înregistrările convorbirilor telefonice între angajați pot fi folosite ca probe în instanță

OMS declară că criza umanitară din Sudan ar trebui să fie în centrul atenției întregii lumi