A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la Institutul Regional de Oncologie din Timişoara / Alfred Simonis: Este probabil cea mai mare finanţare din afara Capitalei, în domeniul sanitar – FOTO

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, miercuri, că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la Institutul Regional de Oncologie din Timişoara. Potrivit lui Simonis, aceasta ar fi cea mai mare finanţare din domeniul sanitar, în afara Capitalei.

”În această dimineaţă a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Institutul Oncologic din Timişoara, ruina de pe Calea Torontalului, spitalul despre care vorbesc liderii politici, oamenii politici de 30 de ani. Iată, avem finanţare, avem constructor, s-a semnat contractul cu constructorul şi s-a asemnat în această dimineaţa şi ordinul de începere. A proiectării, evident, urmate de demolare şi de construcţia noului Institut Oncologic de la Timişoara. E o mare victorie, e un proiect complicat, a fost un proiect greu de dus, probabil cea mai mare finanţare din afara apitalei în domeniul sanitar din România, care e atât de avansată. Din urmare, după zeci de ani de promisiuni, iată că se şi întâmplă ceea ce promiteam în anii trecuţi”, a declarat Alfred Simonis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Compania Naţională de Investiţii a desemnat la jumătatea lunii martie asocierea de firme care va construi pe Calea Torontalului din Timişoara noul Institut Regional de Oncologie. Acesta va fi ridicat pe locul în care în urmă cu peste 30 de ani începuse construcţia unui spital municipal, însă proiectul a rămas abandonat.

Construcţii Erbaşu împreună cu alte 15 firme în asociere vor face proiectarea, apoi vor construi aici Institutul Regional de Oncologie.

Noul spital va deservi zona de vest a ţării şi va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcţionale), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, centru pentru transplant medular şi afereză celule stem).

Unitatea sanitară va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgenţelor oncologice şi spaţii de studiu şi cercetare (sala multifuncţională, săli de studiu, săli de prezentări practice, birouri de studiu, etc).

Institutul Regional de Oncologie de la Timişoara va costa aproape 250 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin PNRR.

 

Bolojan, la lansarea programului lui Crin Antonescu: Preşedintele trebuie să fie un om decent, care poate recâştiga încrederea în instituţii şi limita divizările din societate / Am încredere în Crin Antonescu că poate să fie un astfel de preşedinte

Sindicatul Liber Navalistul, apel către CSAT pentru integrarea şantierului naval din Mangalia în industria naţională de apărare