A început selecția pentru proiectul Delegat de Tineret la Națiunile Unite, sesiunea 2025-2026

Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează între 20 mai și 20 iunie etapele de selecție dosare, interviu și dezbatere finală pentru alegerea celor doi delegați de tineret la Națiunile Unite.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, în urma interviurilor vor fi selectați patru candidați, două fete și doi băieți, pentru a respecta principiul egalității de gen. În urma dezbaterii finale, doi vor reprezenta interesele tinerilor la ONU, o fată și un băiat.

„Îndemn tinerii care doresc să-și reprezinte țara în cadrul Organizației Națiunilor Unite să aplice pentru această oportunitate. Vocea voastră, a tinerilor, trebuie să se facă auzită și la cel mai înalt for internațional, nu doar pentru a aduce în prim-plan problemele reale cu care vă confruntați, ci și pentru a oferi soluții curajoase, vizionare și ancorate în valori umane. Fiți autentici, informați și curajoși, pentru că lumea are nevoie de vocea și inițiativa voastră”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, potrivit Mediafax.

Pentru a putea participa la competiție, tinerii candidați au nevoie de CV, redactat în limba română, în model Europass, scrisoare recentă de recomandare (din ultimii 2 ani), redactată în limba română, din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru didactic universitar și un eseu de maximum 1.000 de cuvinte, în limba engleză, cu o temă la alegere din cele prezentate pe site-ul ministerului.

De asemenea, la data depunerii candidaturii, tinerii cetățeni români trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și să fi desfășurat activități în România în ultimele șase luni.

Ședință de urgență în AUR: partidul a decis cum va relaționa pe viitor cu C. Georgescu

Papa Leon al XIV-lea, apel urgent pentru Gaza: Situația este ‘din ce în ce mai îngrijorătoare’