A murit clericul turc Fethullah Gulen, stabilit în SUA şi considerat duşmanul personal al lui Erdogan

Predicatorul musulman turc Fethullah Gulen, despre care Ankara spune că se află în spatele unei lovituri de stat eşuate din 2016, a murit în Statele Unite, unde era stabilit, la vârsta de 83 de ani, au relatat luni presa turcă şi un site asociat cu Gulen, informează Reuters.

Gulen a construit o mişcare islamică puternică în Turcia şi nu numai, dar şi-a petrecut ultimii ani în exil, acuzat de orchestrarea unei tentative de lovitură de stat împotriva liderului turc Recep Tayyip Erdogan, acuzaţii pe care le-a negat.

Herkul, un site care publică predicile lui Gulen, a anunţat pe contul său e X că Gulen a murit duminică seara în spitalul în care era tratat.

Gulen a fost cândva un aliat al lui Erdogan, dar a căzut apoi în dizgraţie, iar Erdogan l-a considerat responsabil pentru tentativa de lovitură de stat din 2016, când soldaţi rebeli au pus mâna pe avioane de război, tancuri şi elicoptere. Aproximativ 250 de persoane au fost ucise în această încercare eşuată de preluare a puterii.

Gulen a trăit într-un exil autoimpus în Statele Unite din 1999.

BIO România: Plafonarea adaosurilor comerciale la produsele alimentare româneşti va însemna preţuri mai mici la raft

ROCA Industry anunţă aprobarea fuziunii dintre Terra Impex SRL şi Europlas Lux SRL, două companii deţinute de BICO în Republica Moldova