Accident mortal: Un bătrân a fost călcat de un șofer băut, care a fugit la de la fața locului

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, la faţa locului s-a prezentat ulterior un bărbat de 49 de ani, cu un autovehicul ale cărui caracteristici şi avarii corespundeau aspectelor stabilite din cercetări.

„Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti, s-a stabilit că bărbatul de 49 de ani, din Albota, care conducea un autoturism pe DN 65A, pe raza comunei Căldăraru, circulând din direcţia Miroşi către Costeşti, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, a acroşat un bărbat de 79 de ani, din Căldăraru, care se deplasa pe marginea drumului, în aceeaşi direcţie. În urma accidentului a survenit decesul bărbatului de 79 de ani”, se precizează îm comunicatul citat de Agerpres.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele bărbatului de 49 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi refuzul de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările fiind desfăşurate sub supravegherea Pachetului de pe lângă Judecătoria Costeşti.

„Verificările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc, clarificarea stării de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Argeş.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Geoană: Le deranjez interesele. Când am luat decizia dificilă să candidez independent, eu am venit aici să schimb lucrurile – Ce spune despre atacuri

VIDEO Ministrul Educației anunță ‘revoluție’ în sistem: Salariile profesorilor la nivelul medicilor, cursuri doar de dimineață, programa prea încărcată