Adio, ghene de bloc! Primăria S6 promite că ‘în curând’ vor fi funcționale punctele de precolectare selectivă

Primăria Sectorului 6 a publicat anunțul pe pagina sa oficială de Facebook.  Sistemul include un spațiu subteran destinat colectării gunoiului. Totuși, unii locuitori sunt îngrijorați că aceste containere nu au suficientă capacitate pentru a face față întregului volum de deșeuri. Cea mai mare îngrijorare a oamenilor este legată de sistemul care operează platforma pentru ridicarea gunoiului.

Potrivit b365.ro, o bucureșteancă a sesizat problema igienei, întrucât aceste containere nu sunt prevăzute cu pedală, iar capacul trebuie ridicat cu mâna. Ar fi trebuit inclusă o pedală ca să deschizi cu piciorul acel capac al containerului, nu cu mâna. Știm cu toții cât de mizerabile vor ajunge și în felul acesta, cu o pedală pe care o apăsăm cu piciorul, nu ne vom murdări pe mâini când aruncăm deșeuri, spune femeia.

O altă problemă frecventă este parcarea neregulamentară, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la șoferii care blochează accesul la punctele de precolectare.

Punctele de precolectare colectivă sunt sisteme moderne de gestionare a deșeurilor care permit depozitarea temporară a gunoiului înainte de colectarea și transportul acestuia către stațiile de sortare sau reciclare. Acestea pot fi supraterane sau subterane și sunt concepute pentru a îmbunătăți igiena, eficiența și estetica zonelor urbane.

  1. Depunerea deșeurilor – Locuitorii aruncă deșeurile în containerele special amenajate, care sunt împărțite pe categorii (deșeuri menajere, reciclabile, biodegradabile etc.).

  2. Stocarea deșeurilor – În cazul punctelor de precolectare subterane, deșeurile sunt colectate într-un spațiu subteran, protejat împotriva mirosurilor și vandalismului. La sistemele supraterane, containerele sunt de capacitate mare și protejate de intemperii.

  3. Compactarea (opțional) – Unele sisteme sunt prevăzute cu mecanisme de compactare, care reduc volumul deșeurilor pentru a optimiza transportul și colectarea.

  4. Ridicarea deșeurilor – Deșeurile sunt colectate de către firmele de salubritate printr-un sistem de ridicare mecanizată (în cazul containerelor îngropate, platforma se ridică automat pentru accesul vehiculelor de gunoi).

  5. Transportul către stațiile de procesare – După colectare, deșeurile sunt transportate la centre de sortare, reciclare sau eliminare finală.

Aceste sisteme contribuie, fără doar și poate, la un oraș mai curat, reduc poluarea vizuală și mirosurile neplăcute, fiind totodată mai eficiente din punct de vedere logistic.

Acești români sunt scutiți de plata contribuției la sănătate. ANAF a făcut anunțul

Taxele lui Donald Trump au prăbușit industria auto din Europa: Cei mai mari producători de automobile au început să raporteze pierderi imense