Adrian Năstase a izbucnit: Iohannis se roagă de ciuma roșie să îl lase în Parlament

După ce a fost viitor secretar NATO, fost viitor comisar pentru aparare in UE, după ce s-a ocupat in al doilea mandat să-si găsească o casă si un alt job care să-i asigure imunitatea pentru rezultatele meditatiilor, Iohannis incearcă acum să se „replanteze” in listele liberalilor. „Faute de mieux…”

De aceea, Iohannis vrea să urmeze modelul Iliescu din 2004, model atacat la Curtea Constitutională de 54 de membri ai Aliantei PNL-PDL, intre care Crin Antonescu, Puiu Hasoti, Mona Muscă, si altii.

Ei considerau atunci (9 septembrie 2004) că prevederile art 5 din legea pentru alegerea Camerei deputatilor si a Senatului sunt neconstitutionale. Era vorba de textul „Presedintele României in functie la data alegerii camerei deputatilor si a Senatului, dacă se află in ultimile trei luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei aliante politice sau aliante electorale pentru obtinerea unui mandat de deputat sau senator”.

Iată că acum acest text devine constitutional in viziunea urmasilor Brătienilor!

Reluarea acestui text printr-o lege in Parlament, ca să treacă, ar avea nevoie insă si de voturile pe care să le dea inclusiv „Ciuma rosie”!,  a scris Năstase pe blogul său.

Ce prevede proiectul de lege Proiectul de lege pentru modificarea si completarea art.52 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi Camerei Deputatilor, precum şi pentru organizarea şi functionarea Autoritatii Electorale Permanente, cu modificarile si completarile ulterioare este semnat de parlamentarii PNL Gabriel Andronache şi Daniel Fenechiu, liderii de grup ai PNL din Parlament. Proiectul are un Articol unic şi introduce un nou alineat, cu următorul cuprins: ”Preşedintele României, în functie la data alegerii Camerei Deputaţilor, dacă se află în ultimele 3 luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei alianţe politice sau alianţe electorale pentru obţinerea unui mandat de senator sau deputat. În cazul in care este ales senator sau deputat, preşedintele României este obligat ca, după validare, să opteze între calitatea de senator sau deputat şi aceea de preşedinte”. Iniţiatorii afirmă în expunerea de motive că soluţia legislativă îşi justifică urgenţa prin faptul că ”suntem în situaţia în care unor cetăţeni le este interzis dreptul de a fi aleşi, deşi îndeplinesc toate condiţiile constituţionale şi legale de a exercita acest drept”.

 

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Dramatizări din programa şcolară cu actori români şi un regizor din Scoţia, în licee din Ploieşti

AUR anunță că își suspendă activitățile de campanie și merge în zonele inundate /VIDEO