Aerul în Slatina, poluat de o firmă care avea instalaţia de topire/turnare în avarie din cauza unor probleme tehnice / Garda de Mediu a dispus oprirea instalaţiei / Amendă de 50.000 de lei

Garda de Mediu Olt a sancţionat o firmă care polua aerul în municipiul Slatina, constatându-se emisii consistente de noxe. Verificările au stabilit că instalaţia de topire/turnare era în avarie din cauza unor probleme tehnice. S-a dispus oprirea instalaţiei.

”Continuă acţiunile nocturne ale Gărzii de Mediu Olt cu privire la calitatea aerului înconjurător în municipiul Slatina.  În urmă ultimelor verificări s-a constatat că din activitatea unei societăţi se emiteau în atmosferă emisii consistente de noxe. Din verificările efectuate s-a constatat că instalaţia de topire/turnare era în avarie din cauza unor probleme tehnice şi s-a dispus oprirea procesului tehnologic până la remedierea deficienţelor”, a transmis, joi, Garda de Mediu Olt.

Sursa citată a precizat că, pentru că nu a anunţat incidentul la GNM-CJ Olt, societatea a fost sancţionata contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 de lei conform prevederilor OUG 195/2005.

 

 

Lasconi: Cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii mei de la USR a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu cred că îl are nicio altă ţară din UE, şi anume PNRR-ul

Filmul „Săptămâna Mare/ Holy Week”, de Andrei Cohn, din 25 octombrie în cinematografe – VIDEO