Alertă în coaliție: PSD se opune proiectului ‘Iohannis-senator’, propus de PNL (surse)

Proiectul „Iohannis senator” prevede acordarea unui statut special fostului președinte Klaus Iohannis, prin posibilitatea de a candida pentru Senatul României în timp ce este încă președinte. PSD consideră că acest proiect nu se aliniază priorităților actuale ale partidului și că resursele legislative trebuie concentrate în alte direcții.

Surse din interiorul PSD au declarat că, în această perioadă, partidul este preocupat în principal de două dosare majore. Primul obiectiv vizează negocierile cu Comisia Europeană, pentru a asigura accesul rapid la fondurile de 1,5 miliarde de euro necesare pentru refacerea infrastructurii distruse de inundațiile recente. O mare parte din aceste fonduri vor fi alocate și ajutorării populației afectate.

Al doilea obiectiv important pe agenda PSD este reformarea sistemului de pensii militare. În Parlament, social-democrații sunt concentrați pe un proiect de lege care urmărește corectarea inechităților din acest sistem, asigurând astfel o justiție socială pentru cadrele militare pensionate.

Potrivit acelorași surse, PSD dorește să își concentreze eforturile legislative și guvernamentale pe problemele care afectează în mod direct cetățenii și stabilitatea economică a României. Deși proiectul PNL pentru statutul lui Klaus Iohannis ar putea fi un subiect de dezbatere publică, PSD consideră că actualele provocări economice și sociale impun o concentrare pe soluții mai stringente.

Decizia oficială a PSD urmează să fie făcută publică în cadrul ședinței de la ora 11.00, însă, conform surselor politice, poziția partidului în această privință este deja clar conturată.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ciolacu: Lupta cu drogurile trebuie să treacă la un cu totul alt nivel / Mi se pare normal ca ANA să fie mutată la Ministerul Sănătăţii / Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori, trebuie ajutaţi – VIDEO

‘Mori de foame în România’. Ce este obligat să facă Marcel Ciolacu. Cerere disperată pentru premier