Alin Nica anunţă că nu va candida la alegerile parlamentare şi că va rămâne simplu consilier judeţean în judeţul Timiş: Bucureştiul nu este o miză pentru mine

Preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că nu va candida la alegerile parlamentare de la finalul acestui an şi că va rămâne simplu consilier judeţean. ”Bucureştiul nu este o miză pentru mine”, a spus Nica, adăugând: ”cine vrea cu adevărat să lucreze pentru Timiş, o poate face de aici”.

”Mai sunt puţine zile până la finalul mandatului meu de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi vreau să mulţumesc echipei care, timp de patru ani, m-a susţinut şi a lucrat alături de mine. Când spun echipă mă refer la consilierii personali, dar, mai ales, mă gândesc la angajaţii din aparatul de specialitate al CJ Timiş, la primari şi la timişenii care mi-au acordat încrederea la vot”, a scris Alin Nica, joi dimineaţă, pe Facebook.

 
Alin Nica a precizat că vrea să contribuie la dezvoltarea judeţului Timiş în calitate de consilier judeţean.

 
”Pentru echipa care mi-a fost alături, rămân în Consiliul Judeţean Timiş, în calitate de consilier judeţean. Avem rezultate frumoase şi sunt convins că voi contribui, în continuare, la dezvoltarea judeţului. Nu plec la Bucureşti, nu candidez la parlamentare. Bucureştiul nu este o miză pentru mine deoarece cred că cine vrea cu adevărat să lucreze pentru Timiş, o poate face de aici”, a mai scris Nica.
 
La începutul acestei luni, Alin Nica, anunţa că va susţine candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an. Motivul ţine de experienţa şi cariera construită de Geoană în medii diplomatice. 
 
”Susţin candidatura lui Mircea Geoană pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Contextul actual, marcat de schimbările dictate de autorităţile centrale în privinţa alegerilor, a evidenţiat clar intenţia de vot a timişenilor. Cei 109.000 de votanţi din Timiş care mi-au acordat încrederea lor au demonstrat că valorile şi principiile nu pot fi cumpărate sau manipulate de diverse grupuri politice”, afirma Alin Nica.
 
Alin Nica a ocupat postul de primar al comunei Dudeştii Noi (judeţul Timiş), în perioada 2004- 2020 din partea PNL, iar în 2020 a obţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş tot din partea PNL. În 2024 el nu a mai fost susţinut de acest partid pentru un nou mandat, în urma deciziei coaliţiei de guvernare de a susţine candidatul PSD, Alfred Simonis, pentru funcţia de preşedinte al CJ Timiş, cel care a şi câştigat alegerile locale şi urmează să preia funcţia de lider al CJ Timiş. Alin Nica a criticat dur conducerea PNL de la nivel naţional pentru această decizie, astfel că a fost înlăturat de la conducerea filialei judeţene a partidului. Nica a decis atunci să se alăture partidului Forţa Dreptei, el candidând pentru al doilea mandat de preşedinte al CJ Timiş din partea Alianţei Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei şi PMP). În urma alegerilor locale el nu a obţinut un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, clasându-se pe locul al doilea, după Alfred Simonis.
 
Forţa Dreptei are propriul candidat la Preşedinţie, în persoana preşedintelui Ludovic Orban.

O nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, emise de Ministerul Finanţelor, se listează joi la bursă

ROCA Industry preia integral Workshop Doors, al doilea producător de uşi rezidenţiale din România