Ana Birchall, după ce a fost numită consilier prezidenţial: România are nevoie de voci care pot construi punţi de dialog şi colaborare

Consilierul prezidenţial Ana Birchall a reacşionat, miercuri seară, după numirea în funcţie de către preşedintee interimar, explicând că ”România are nevoie de voci care pot construi punţi de dialog şi colaborare”.

”Mulţumesc Preşedintelui interimar al României pentru încrederea acordată. Am primit şi acceptat această numire cu onoare, dar mai ales cu un profund simţ al responsabilităţii, înţelegând provocările care mă aşteaptă şi dorinţa sinceră de a contribui, cu toată expertiza acumulată în peste 22 de ani de politică externă şi relaţii internaţionale, la provovarea şi consolidarea intereselor României într-un context internaţional complicat”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Ana Birchall.

Potrivit acesteia, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii ”este şi trebuie să rămână un reper fundamental al politicii noastre externe şi de securitate”.

”România are nevoie de voci care pot construi punţi de dialog şi colaborare, atât în relaţiile internaţionale esenţiale pentru securitatea şi dezvoltarea noastră, cât şi cu toţi partenerii care împărtăşesc valorile comune ale prosperităţii şi stabilităţii. Aceste direcţii se completează reciproc, iar susţinerea lor consecventă şi echilibrată este esenţială pentru binele României pe termen lung”, a mai transmis noul consilier prezidenţial.

Preşedintele interimar al României, Ilie Bolojan, a numit-o pe Ana Birchall în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 1 mai. Aceasta va activa în cadrul Departamentului Politică Externă, Parteneriate Strategice şi Românii de Pretutindeni din Administraţia Prezidenţială şi va avea atribuţii şi responsabilităţi pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

 

Răsturnare de situație în privința provenienței Sars-Cov-2: China face acuzații grave

Dezbatere electorală – Antonescu, despre plagiate: România a inventariat doar plagiatele unor politicieni, nu ştim câte plagiate or fi în lumea academică / Cele patru lucruri pe care trebuie să le înveţe elevii de la profesori