ANAF a publicat Ghidul explicativ cu privire la prevederile/scopul Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativã în domeniul fiscal (”DAC 7”)

Materialul informativ, disponibil la urmãtorul link, este menit sã sprijine contribuabilii în înțelegerea și aplicarea reglementãrilor fiscale introduse prin O.G nr. 16/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã, prin care au fost transpuse în legislația naționalã prevederile Directivei (UE) 2021/514 a Consiliului din 22 martie 2021, de modificare a Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativã în domeniul fiscal (denumitã DAC7).

Actul normativ sus menționat prevede obligația ca Operatorii de platforme sã transmitã raportãri cãtre Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã, prin care sã declare anual activitatea economicã relevantã DAC7, derulatã de persoane juridice și fizice prin intermediul acestora și are ca scop asigurarea transparenței fiscale, în vederea prevenirii fraudei fiscale, a fenomenului de evaziune fiscalã și/sau evitãrii declarãrii obligațiilor fiscale, rezultate din activitãțile economice desfãșurate prin intermediul platformelor digitale.

Este important de precizat faptul cã, prin transpunerea în legislația naționalã a prevederilor Directivei Europene DAC 7, NU sunt introduse alte impozite, taxe sau contribuții obligatorii.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Mobilizare impresionantă în Bistrița-Năsăud: 1.500 de voluntari participanți la Ziua Națională de Curățenie

Ungaria se teme, din cauza furtunii Boris, de ”revărsarea deceniului”