Andrei Caramitru a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care vorbește despre românii care cer pensii deși nu au contribuit niciodată.
„La noi – maxim 50-60% din oameni muncesc și plătesc vreo taxă. Și după urlă după pensii deși nu au contribuit nimic zero. Și în paralel urlă ca pensiile să fie contributive.
Păi tocmai veniturile din pensii la jumătate din populație nu sunt contributive. Și după sănătatea – iarăși pe moca – deși niciodată nu au plătit vreun ban.
Problema nu e doar de sistem – problema e ca avem mult prea multi oameni in afara sistemului cand e vorba sa plătească dar in sistem când e vorba sa încaseze.
Și tocmai astia vor sa distrugă tot sunt isterizați. Păi a cui e vina ca nu ai școală ca nu ai muncit sau ca nu ai plătit taxe ? E vina lui soros și a reptilienilor a bubulilor a politicienilor ? De unde îți vin banii bre acum – din taxele celorlalți pe care îi înjuri. Nu v-ar fi rușine.
Se cheamă nenorocire și faliment așa ceva.”, a scris Caramitru.
Ministrul Finanţelor, Tánczos Barna, arată că, în primele trei luni ale acestui an, cheltuielile statului au crescut, reflectând majorările salariale şi de pensii acordate anul trecut, dar se înregistreză şi scădere la nivelul cheltuielilor cu bunuri şi servicii din bugetul de stat şi cel al autorităţilor locale.
”Sunt rezultate şi tendinţe care trebuie continuate într-un ritm mult mai susţinut. Pentru asta, avem nevoie, în primul rând, de stabilitate politică, dar şi de un efort comun din partea tuturor instituţiilor statului.
Execuţia bugetului pe primele trei luni ale anului reflectă provocările contextului economic intern şi extern din primul trimestru, dar şi primele rezultate ale măsurilor luate pentru restabilirea echilibrului bugetar. Cresc investiţiile şi scad cheltuielile cu bunuri şi servicii”, a arătat Tanczos Barna, într-o postare pe Facebook.
El a menţionat că, în primele trei luni ale anului, veniturile au înregistrat o creştere de 6,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, încasările din colectarea TVA au crescut, ajungând la aproape 37 de miliarde de lei, iar investiţiile au depăşit 25 de miliarde de lei, o creştere de peste 10% faţă de primul trimestru a anului trecut.
”Cheltuielile statului au crescut, reflectând majorările salariale şi de pensii acordate anul trecut, dar avem şi scădere, la nivelul cheltuielilor cu bunuri şi servicii din bugetul de stat şi cel al autorităţilor locale. Sunt rezultate şi tendinţe care trebuie continuate într-un ritm mult mai susţinut. Pentru asta, avem nevoie, în primul rând, de stabilitate politică, dar şi de un efort comun din partea tuturor instituţiilor statului. Reducerea cheltuielilor şi încadrarea în limitele stabilite prin buget trebuie să fie prioritatea numărul unu în toate instituţiile de stat, fără abateri şi compromisuri”, a subliniat ministrul Finanţelor.