Angela Merkel stârnește indignare: Germanii sunt de vină pentru problemele cauzate de milioanele de refugiați

Ea a scris cartea în speranța de a-și „securiza moștenirea care se prăbușește”, a relatat The Wall Street Journal, menționând că „efortul se întoarce împotriva sa”.

Cartea de peste 700 de pagini „i-a enervat chiar și pe unii dintre cei mai înfocați susținători ai săi”, deoarece ea nu crede că vreuna dintre politicile sale eșuate a fost rea pentru țară – inclusiv faptul că a permis ca milioane de refugiați musulmani din Orientul Mijlociu să fie primiți în Germania.

Puternicul radiodifuzor de stat german ARD a titratreportajul său despre cartea lui Merkel: „Multă mândrie, puțină auto-reflexie”.

Partidul Creștin-Democrat al Angelei Merkel o acuză direct pe aceasta pentru problemele cu care se confruntă țara și afirmă că memoriile sale înrăutățesc și mai mult lucrurile.

„Publicarea acestei cărți nepocăite și autoîndreptățite într-o perioadă de turbulențe economice și politice ca aceasta îi face rău [partidului ei politic]”, a declarat Nico Lange, fost înalt oficial al Angelei Merkel.

Reportajul WSJ a afirmat că rata de aprobare a acesteia a scăzut vertiginos de la perioada în care era un oficial ales popular la o persoană împotriva căreia publicul german s-a întors. Conform sursei citate, aliații ei din străinătate au renunțat să o mai sprijine.

Cea mai șocantă parte a articolului se concentrează în special pe modul în care Merkel a explicat de ce a permis intrarea în Germania a milioane de refugiați musulmani.

Merkel a declarat că este „complet irelevant dacă aceștia au sau nu dreptul de a rămâne în Germania” atunci când i-a lăsat să intre în țară.

Apoi a dat vina pe poporul german pentru problemele pe care le-au cauzat refugiații:

Consecințele – integrarea eșuată, creșterea cheltuielilor sociale, infracționalitatea în creștere, polarizarea politică – pot fi parțial puse, scrie ea, pe seama lipsei de „voință de schimbare” a germanilor.

În deceniul care a trecut de la instituirea politicii ușilor deschise, imigrația a schimbat fața Germaniei și dinamica sa politică. O medie de aproximativ 400 000 de imigranți – populația unui mare oraș german – au intrat în fiecare an, iar Germania cheltuiește acum pentru refugiați la fel de mult ca pentru apărare.

Articolul WSJ notează că fraza pe care Merkel a folosit-o în mod repetat pentru a-și justifica politicile eșuate – că nu a avut „nicio alternativă” decât să facă ceea ce a făcut – a servit drept inspirație pentru Alternativa pentru Germania sau AfD.

AfD se dezvoltă rapid și este acum al doilea partid ca mărime din țară.

VIDEO Peste 100 de polițiști protestează la Vama Sculeni – Guvernul le-a tăiat salariile tocmai celor care fac munca mai grea

Olympique Marseille a învins în deplasare pe Rennes, în etapa a 17-a din Ligue 1