ANSVSA, primele date din ancheta după balul din Reghin cu zeci de persoane cu toxiinfecție / Ce s-a descoperit în alimente

Dintre cei aproximativ 350 de participanți la eveniment, 37 de persoane au manifestat simptome precum greață, vărsături și amețeli, ceea ce a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție și mobilizarea rapidă a resurselor medicale suplimentare.

Conform Buletinului de analiză parțial emis miercuri de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (LSVSA) Mureș, unul dintre produsele servite ca aperitiv – brânza frământată – a fost identificat ca neconform, fiind contaminat cu Stafilococ coagulazo-pozitiv.

„Această contaminare ar putea fi cauza simptomelor manifestate de persoanele afectate. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, iar autoritățile competente continuă operațiunile de igienizare și dezinfecție a spațiilor de procesare și depozitare a alimentelor. Reluarea activităților va fi posibilă doar după obținerea unor rezultate conforme în urma testelor de sanitație”, transmite ANSVSA într-un comunicat de presă, conform Mediafax.

Produse expirate încă din 2022 și mobilier deteriorat în bucătărie sunt o parte dintre neregulile descoperite de comisarii ANPC în localul din Reghin, județul Mureș, de unde sâmbătă seara mai multe persoane au fost duse la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

Întâlnirea de la Strasbourg care ar putea schimba ecuaţia politică din România

Incendiu devastator la o fabrică de costume pentru carnavalul de la Rio