Dintre cei aproximativ 350 de participanți la eveniment, 37 de persoane au manifestat simptome precum greață, vărsături și amețeli, ceea ce a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție și mobilizarea rapidă a resurselor medicale suplimentare.
Conform Buletinului de analiză parțial emis miercuri de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (LSVSA) Mureș, unul dintre produsele servite ca aperitiv – brânza frământată – a fost identificat ca neconform, fiind contaminat cu Stafilococ coagulazo-pozitiv.
„Această contaminare ar putea fi cauza simptomelor manifestate de persoanele afectate. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, iar autoritățile competente continuă operațiunile de igienizare și dezinfecție a spațiilor de procesare și depozitare a alimentelor. Reluarea activităților va fi posibilă doar după obținerea unor rezultate conforme în urma testelor de sanitație”, transmite ANSVSA într-un comunicat de presă, conform Mediafax.
Produse expirate încă din 2022 și mobilier deteriorat în bucătărie sunt o parte dintre neregulile descoperite de comisarii ANPC în localul din Reghin, județul Mureș, de unde sâmbătă seara mai multe persoane au fost duse la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.