Anunțul care pune pe jar toți locuitorii Capitalei: ‘Piața Unirii stă să se prăbușească’

„În urmă cu o lună de zile, la vizita periodică pe care experții o fac în completarea expertizei realizată, au apărit zone la care nivelul de degradare a ajuns în punctul numărul cinci, astfel încât, din păcate pentru noi toți, această lucrare reprezintă un risc major pentru bucureșteni, pentru noi toți. Este o construcție cu aproape 100 de ani vechime, ce datează de pe timpul Regelui carol, o construcție pe care trec zilnic zeci de mii de oameni. Trebuie să acționăm la timp”, spune Daniel Băluță.

El afirmă că trebuie evitate situații precum inundațiile din județul Galați, acolo unde „nu s-a acționat la timp”.

„Nu ne putem permite sub nici o formă o tragedie aici. Aici nu este vorba de o disconfortul circulației, nu e o dispută, ci este o problemă de siguranță, o problemă pe viață și pe moarte. Această structură stă să se prăbușească. Este o realitate”, adaugă primarul Sectorului 4 al Capitalei.

„Noi, cei de la Sectorul 4, suntem pregătiți. Avem contractul de execuție, avem banii necesari (…) și sunt convins că imediat ce vom avea semnătura primarului Capitalei lucrarea va începe de îndată. Mizez pe sprijinul și cooperarea primarului general. (…) Avem convingerea că ieri autorizația de construire va fi semnată, pentru că este o urgență a orașului. Nu putem aștepta să vedem ce se întâmplă și când se întâmplă”, adaugă Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 spune că lucrările vor fi efectuate etapizat și că există toate avizele necesare, mai puțin cele de la structurile din subordinea Primăriei Capitalei.

Circulația tramvaielor pe liniile 1, 10, 11, 25 și 47 a fost reluată, între Eroii Revoluției și Răzoare

O nouă furtună tropicală va lovi Vietnamul