Arad: Palatul Administrativ, iluminat în roz şi albastru pentru a se marca Ziua Părinţilor de Îngeri

Faţada Palatului Administrativ din oraşul Arad, care găzduieşte Primăria şi Prefectura, a fost iluminată, marţi seara, în culorile roz şi albastru, pentru a se marca Ziua Părinţilor de Îngeri, în care se comemorează copiii decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani.

„Iluminarea faţadei Palatului Administrativ în culorile simbolice ale acestei cauze, roz şi bleu, are rolul de a creşte gradul de sensibilizare şi de conştientizare al comunităţii locale cu privire la tragediile tăcute cu care se confruntă multe familii odată cu decesul copiilor lor nenăscuţi sau plecaţi prematur dintre noi”, a transmis Primăria Arad.

Începând din acest an, România s-a alăturat ţărilor care sprijină familiile afectate de pierderea copiilor.

Pe 12 iunie 2024 a fost adoptată Legea 186 privind instituirea Zilei Părinţilor de Îngeri în data de 15 octombrie, în care sunt comemoraţi copiii decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Recent, Guvernul a aprobat normele de aplicare în cazul acestei legi, potrivit cărora părinţii aflaţi în această situaţie tragică pot beneficia de consiliere psihologică decontată de stat, pentru depăşirea traumelor emoţionale. AGERPRES/(AS – autor: Marian Buga, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citeşte şi:

 

15 octombrie – Ziua Părinţilor de Îngeri

Infiltrarea neo-otomană a lui Erdogan în Balcani crește pe zi ce trece. Care este marele plan al Turciei

Ciucă: Domnule Ciolacu, trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând toate jaloanele. Acestea sunt fapte, nu retorică/ Începe să fie inflaţie de cuvântul ”asumare”. Aş vrea să aud mai mult despre ”rezolva