CFR Cluj și FC Hermannstadt joacă miercuri, 14 mai, de la ora 20.30, în finala Cupei României. În premieră, finala se dispută la Arad, pe stadionul Francisc Neuman, o arenă de 11.500 de locuri inaugurată în 2020. Aradul a devenit, astfel, orașul cu numărul 9 în care se joacă ultimul act al competiției.
Topul este dominat autoritar de București, urmat de Ploiești (4 finale), Brașov, Timișoara și Sibiu (câte 2), Târgu Jiu și Piatra Neamț (o finală), notează FRF.
Totuși, nu este pentru prima dată când la Arad are loc un meci cu trofeul pe masă. Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe CFR Cluj în Supercupa României, ediția 2022, cu scorul de 2-1. A fost și primul meci oficial din România jucat cu asistență video.
Trofeul pe care îl primește învingătoarea Cupei României împlinește 23 de ani. Cupa actuală este oferită începând din anul 2002, atunci când Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis și fostul președinte al Comitetului Olimpic Român, l-a donat Federației Române de Fotbal.
„Trofeul, o cupă care are la bază o minge de fotbal, este realizat din argint masiv și a fost creat de un bijutier din Germania, care și-a dorit să rămână anonim. Măsoară 60 de centimetri în înălțime și cântărește 12 kilograme”, arată frf.ro.