Asociaţia Producătorilor de Mobilă: 16.000 de vizitatori la BIFE-SIM 2024

Aproape 16.000 de vizitatori, specialişti şi public larg, cu 10% mai mulţi faţă de ediţia anterioară, au fost la Târgul BIFE-SIM 2024, organizat la Bucureşti de Romexpo în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) şi Camera de Comerţ şi Industrie din România (CCIR), în perioada 19-22 septembrie, au anunţat miercuri organizatorii, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit organizatorilor, au fost 162 de companii expozante, în creştere cu 48% faţă de ediţia anterioară, dintre care 73 de producători de mobilă şi decoraţiuni, 31 de companii care comercializează accesorii, echipamente şi utilaje pentru prelucrarea lemnului şi a mobilei, 34 de companii care comercializează materiale pentru industria mobilei şi decoraţiuni de interior, 11 companii care prestează servicii pentru industria mobilei. Suprafaţa expoziţională a fost de 15.795 mp, în creştere cu 48% faţă de ediţia anterioară.

Totodată, 26% a fost gradul de internaţionalizare a evenimentului (42 de expozanţi din Moldova, Polonia, Italia, Portugalia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria, China).

„Prin participarea în număr atât de mare şi prin prezenţa campionilor mobilei româneşti la BIFE-SIM 2024 am dorit să arătăm forţa industriei noastre şi importanţa acesteia în economia naţională a României. Am vrut să fim văzuţi aşa cum suntem: mari producători şi exportatori. Industria mobilei este una dintre puţinele industrii pe excedent, anul trecut ocupând locul 6 între sectoarele cu aport valutar pozitiv la balanţa comercială a României”, a susţinut Dumitru Blaga, preşedintele APMR, citat în comunicat.

Expozanţii au prezentat piese de mobilier care integrează tendinţele internaţionale în design şi sustenabilitate.

„Ne bucurăm că am reuşit să aducem din nou în prim-plan acest eveniment important pentru companii şi specialişti, oferindu-le o platformă eficientă de networking şi schimb de experienţă. Aplicaţia Romexpo a facilitat interacţiunea dintre expozanţi şi vizitatori, asigurând un mediu dinamic pentru dezvoltarea de noi parteneriate şi proiecte, iar programul variat al activităţilor conexe a adus plus valoare evenimentului, transformând BIFE – SIM 2024 într-un adevărat hub al inovaţiei pentru industria mobilei”, a afirmat Mihai Costriş, director executiv ROMEXPO.

BIFE-SIM este cea mai importantă platformă de promovare a industriei mobilei din România, oferind producătorilor, designerilor şi arhitecţilor o oportunitate unică de a-şi prezenta produsele şi inovaţiile. Evenimentul este organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România – APMR şi Camerele de Comerţ şi Industrie din România. AGERPRES/(AS – autor: Cristian Anghelache, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Irinel Popescu şi Constantin Zălinescu, aleşi membri titulari în Academia Română

Auto-F1: Trei persoane puse sub acuzaţie în cazul de şantaj al lui Michael Schumacher