Atac israelian în centrul Fâșiei Gaza. Martorii susțin că au fost lovite o școală și un spital

Un atac aerian israelian a ucis cel puțin 20 de persoane într-o școală din Nuseirat, au anunțat reprezentanții spitalelor locale, citați de Sky News. Printre victime sunt femei și copii. Ulterior, a fost lovită și curtea unui spital din apropierea școlii. Proiectilul israelian a căzut chiar în timp ce în spital erau transportate cadavrele provenite de la lovitura asupra școlii. Mai multe explozii puternice, un incendiu și fum s-au produs în curtea spitalului Al-Aqsa Martyrs din Deir al-Balah.

Armata israeliană a anunțat pe Telegram că forțele sale aeriene au efectuat o lovitură „contra teroriștilor care operau în interiorul unui centru de comandă și control din zona Deir al-Balah”. Acesta a adăugat că centrul de comandă a fost „încorporat într-un complex” care anterior „a servit” drept spital.

„Acesta este un alt exemplu al abuzului sistematic de către organizația teroristă Hamas asupra infrastructurii civile, încălcând dreptul internațional”, se arată în comunicat IDF.

Armata israeliană i-a acuzat în mod regulat pe agenții Hamas că se ascund în clădirile școlilor și spitalelor în care refugiații caută adăpost.

Hamas a negat acuzațiile.

Tradiții și Superstiții de Sărbătoarea Sfintei Parascheva

Sinner recunoaşte că nu este într-o situaţie confortabilă: ‘Încerc să nu mă gândesc’